info@panadisplay.com
Да ли ће АМОЛЕД екран Замена АМЛЦД?

Да ли ће АМОЛЕД екран Замена АМЛЦД?

Mar 04, 2017

У последњих неколико година, тема да ли АМОЛЕД (активна матрица Органска диода) ће заменити АМЛЦД (активна матрица са течним кристалом) постаје веома популаран, међутим, не постоји до сада никакав закључак. Тренутно, АМЛЦД има зрео индустријску ланац, трошкови производњу екран постепено опада. Међутим, примена Самсунгу као представник корејских произвођача су укупни распоред АМОЛЕД технологије на екрану мобилног телефона, на екрану ће имати своје мобилном телефону скоро 70% у екран АМОЛЕД, па чак и престао 7 генерације АМЛЦД мобилни телефон на Панел производна линија од њихових. У циљу промовисања развоја АМОЛЕД екран индустрије ланца, Самсунг је такође активно промовише употребу ЛГ АМОЛЕД екрана маде ин цхина.Ат садашњости, ОППО, Виво, Меизу, Хуавеи, ЗТЕ и друга домаћа мобилни телефон се користи за Самсунг АМОЛЕД екраном осетљивим на додир интеграција, АМОЛЕД испоруке је наставио да се креће нагоре екран. Речено је да је у другој половини 2016. године, Самсунг ће наставити да прошири обим својих улагања у екран АМОЛЕД, а јабука ипхоне8 мобилни телефон следеће године у дебуг нове производне линије. Према предвиђању професионалне агенције за истраживање тржишта ИХС, АМОЛЕД екран на тржишту веће учешће наставља да расте, број пошиљки достигла 11%, 2020 Очекује се да ће порасти на 22%. Поред тога, у Јапану Схарп и јужнокорејски ЛГ је такође у студији и промоцију великих величине АМОЛЕД екраном. Оштар у области дисплеј 2012 важном састанку СИД пријавио своју резолуцију 13,5-инчни од 4К2К АМОЛЕД екраном, Самсунг пријавио на 2014. и показала Фулл ХД АМОЛЕД ТВ прототип СИД.

Може се видети да је АМОЛЕД екран је опојно, у односу на АМЛЦД, АМОЛЕД екран има већи контраст, боју гаму шири, мању потрошњу енергије и лакши, да видите шире и брже карактеристике одговора, на отвореном читљивост и сл .. Следећи са техничког аспекта pogled на фирми поново предности и мане АМЛЦД и АМОЛЕД.

Пре свега, увођење принципа АМЛЦД светлости. АМЛЦД је употреба ЛЦД фотоелектрични ефекат, кроз транзистор у танком филму (Тхин Филм, транзистор, ТФТ) склоп контролисати трансмиссивити и рефлексију течног кристала ћелије, раван панел технологију приказа да произведе различите скалу сиве. Као течног кристала материјал сам по себи не емитују светлост, па АМЛЦД је врста екрана пасивног који емитују светлост, потреба за осветљењем. Структура слој АМЛЦД је приказано на слици 1. Осветљење Модул генерише бело позадинско осветљење, које се претвара у линеарно поларизоване светлости кроз поларизациони плочу, а онда кроз ТФТ и течног кристала молекулском слоју. Према различитим напона ТФТ слој течног кристала слоја имати различите углове торзионе и поларизација линеарно поларизоване светлости, на правцу вибрације на торзију, затим производе различите боје кроз филтер и коначно кроз другу слоја поларизатор (управно до први слој), да се постигне контрола интензитета светлости, различитим бојама и финалне сиве црвеном зелене и плаве три боје Светлосна комбинацију интензитет.

За разлику од АМЛЦД, АМОЛЕД екран је само светлосни дисплеј који не захтева позадинско осветљење, и његове компоненте лигхт-емиттинг диоде су (органиц лигхт испускаа ОЛЕД). Кроз контролу осветљености РГБ ОЛЕД-суб пиксела може да емитују светлост различитих боја, осветљење зависи од величине струја тече кроз ОЛЕД, контроле пиксела сивих тонова контролисањем струје величине може бити преко ОЛЕД. Слика 2 приказује структуру екрана АМОЛЕД. Пошто АМОЛЕД панела смањује позадинског модул и првог Поларизер, АМОЛЕД лакши. Дебљина АМОЛЕД екрана је око 30% од АМЛЦД, употребе АМОЛЕД телефону због његове изузетне ултра танак је убачен у Гинисовог рекорда.

У поређењу са ЛЦД, ТФТ има већи контраст. Поред тежине није доминантан, због коришћења осветљења слој, а позадинско осветљење слој не може бити у потпуности затворен, тако да ће бити постоји ЛЦД екран цурења светла појава, тако да контраст ће утицати. За дисплеја АМОЛЕД, у теорији, ако нема струје која тече кроз ОЛЕД, осветљеност ОЛЕД може бити нула, тако да је контраст је висока. Тест показује да је контраст АМОЛЕД је чак 13000000: 1, довољно да покаже слику светлости и сенке, да дају жив осећај за реалност, посебно у ноћно снимање у, разлика је више очигледна. Поред тога, због потребе да се кроз два АМЛЦД поларизатор, енергија ће се смањити, максимална осветљеност је мање од АМОЛЕД. Слика 3 приказује поређење АМЛЦД и АМОЛЕД слика, можемо видети да је АМОЛЕД екран светлост је више светла и тамна део детаљнија. Поред тога, умерена осветљење, АМОЛЕД екран не може блистав, минимална дисплеј осветљење, а не у спаваћој соби, биоскоп лампа сенка у потрази за мобилни телефон сјаја и умора, може заштитити очи.

Мању потрошњу енергије од АМОЛЕД. У АМОЛЕД панела, само је потребно пиксела светлост, а светлост генерише ОЛЕД не треба да прође кроз филтер, смањити светло губитак, дакле, мању потрошњу енергије, већу ефикасност, потрошњу енергије штеди око 30% времена, тако да може да смањи пуњење мобилног телефона, пуњење може да буде једном дневно, елиминише потребу да носе пуни блага проблема.

АМОЛЕД екран шири спектар боја скала. АМОЛЕД екран палета боја је око 1,4 пута ширина АМЛЦД, само АМОЛЕД екран заиста може показати боју природе. Иако ЛЦД се користи у стандардним нивоима РГБ, међутим, АМОЛЕД може контролисати пиксел јединствену суб у ширем опсегу, тако да може бити генерисана мешањем главног боју шире палету боја. ЛЦД произвођачи су такође покушавају да се ЛЦД екран изгледа лепше, како би могла да се такмичи са АМОЛЕД на тржишту. Међутим, често контрапродуктивно, подривају баланс боја. Слика 4 приказује природу АМОЛЕД и боја разлику графикону АМЛЦД боја.

АМОЛЕД екран на отвореном јаком сунцу одраз још увек има јасан квалитет слике, високу осветљеност и широку гаму боја може да побољша отвореном читљивост. Слика 5 показује контраст између АМЛЦД и АМОЛЕД у отвореном перформанси сунце боја и читљивост. Као што се може видети, АМОЛЕД екран може даље бити сјајан у вршењу природне светлости.

Поред тога, јер АМОЛЕД екран лигхт-емиттинг уређај за је ССД ОЛЕД дисплеј се састоји од чврстог стања, тако да се може лако је флексибилан дисплеј, али такође може бити носећи и возила екран. Самсунг и Аппле је такође најавио да ће покренути склапање телефон недавно, тако флексибилни АМОЛЕД екран има велику тржишну перспективу. Међутим, у овом тренутку не постоји зрела техничка екипа и техничке пут, њена индустријализација и даље треба да сачекамо и видимо.

АМОЛЕД екран екран није савршен, РГБ пиксела животни циклус је другачији, тако, са повећањем коришћења времена, може бити у боји помак, и ЛЦД није толики проблем. Иако је, ТФТ у малим и средњим мобилних телефона, сатова и других области имају своје место, али још увек постоје технички проблеми у области великих величине таблет рачунара и телевизијске примене. Ово је б ецаусе ОЛЕД је тренутни режим уређај, струја тече кроз ОЛЕД одређује осветљеност. Међутим, због возача (ТФТ) и лигхт емиттинг девицес ОЛЕД у одавно под електричног напрезања на дрифт или простор, што резултира различитом времену и различитих положаја, исти подаци Напон, струја кроз ОЛЕД, ово ће изазвати дисплеј неравнине, чак и приказати грешку. За мале и средње величине АМОЛЕД екраном, Самсунг и ЛГ се користе у компензацији пиксела шеми, тако да промене у електрична својства ТФТ и ОЛЕД, струја кроз ОЛЕД се и даље остати скоро непромењен. Међутим, због брзине вожње и великом простору панел ТФТ и ОЛЕД електричних карактеристика у простору и времену утицајем неједнаке степена повећава, накнада пиксела ефекат компензација шема у велики величине АМОЛЕД екраном није идеална. У овом тренутку, ЛГ је такође предложио велики величине АМОЛЕД екран за екстерне компензације програма, такође даје АМОЛЕД екран прототип је 55-инчни, али је утицај трошкова производње, његова производња и даље је потребно време. ЛЦД има зрео производну линију, цена је ниска, АМОЛЕД је у фази трансформације тржишта, панел ће бити спремни да потрошите много новца за праћење технологију и производне линије, је још увек непознат. Важно је напоменути да је, због квантне тачке се појављују у последњих неколико година дисплеј технологија може да се користи за побољшање квалитета извора позадинског осветљења у АМЛЦД, ово се такође користи у хигх-енд ЛЦД екрана, на АМЛЦД одбрани у овој области у без дима izgleda слободно рат да су видели зору победе, АМЛЦД и АМОЛЕД такмичење више врте.

У овом тренутку, АМЛЦД и АМОЛЕД екран имају своје предности и недостатке, уз стално оптимизације ЛЦД технологије и стално побољшање АМОЛЕД технологији, јаз између ЛЦД и АМОЛЕД ће се смањити у хигх-енд мобилних телефона. Међутим, предности АМОЛЕД екрану у потрошњи електричне енергије, дебљине и ефекат приказа је постепено истакнута, а трошкови се постепено смањује, то је већа вероватноћа да постане будућност мобилног екрану телефона. Међутим, постоје многи проблеми које треба решити у погледу технологије и величини тржишта, тржиште је далеко, АМОЛЕД екран ће на крају заменити АМЛЦД остаје да се расправља, али такође треба да се тестирају на тржишту.