info@panadisplay.com
Ултра-танки Меки Стакло се може користити за ОЛЕД Продуцтс

Ултра-танки Меки Стакло се може користити за ОЛЕД Продуцтс

Apr 15, 2017

Истраживање Програм немачки Конфект има за циљ да промовише развој ултра-танким меканим стакла, коришћењем функционалног лепљивом траком ламинацију и посебним лепљивим слојем, за реализацију меке оптимизације стакла, и даље се користи у органским електроници и друге нове генерације ОЛЕД производи производња.

Немачки Конфект Студија развија меко стакло само дебљине 25 микрона, који се може користити као подлога за органске електронике штампање и соларних ћелија, и да даље промовише примену нове генерације органских светлећих диода (ОЛЕД) производе .

Конфект Истраживање савез у Немачкој, Делеусе, Фраунхоферов ФЕП-домаћин ВИСИОН | Флексибилан Стакло конференција показује прве резултате истраживања. Алијанса обухвата Фраунхофер Институт за органску Елецтроницс, електронски сноп и плазма Тецхнологи Институте, први немачки (нас), вон Арденне и лепљиве траке макер Деса (ТЕСА).

Ултра-танких дебљина стакла може достићи 150нМ, и у Немачкој Сцхотт се налази у Груненплан фабрике за производњу, користећи директну процес хот-формирања затезну, у којој истопљен стакло кроз млазнице повучен из идеалне дебљине. Кључ је да се стакло може произвести у запремини јефтиних до запремине (Р2Р) процеса, а процес се даље развија, за који се очекује да буде оптимизирана средине 2018. Произвођач лепљива трака Теса Завршни корак ламинације стакла са посебним везивом и функционалне слој да обезбеди свеобухватну заштиту.

СЦХОТТ и ТЕСА покушати да спречи осетљиве електронске компоненте (као што је ОЛЕД) из ефеката влаге и кисеоника ултра-танког стакла. Поуздан енкапсулација помаже у спречавању старења осетљивих компоненти. Реасонабле лаиоут као највишем баријере слоја, јер ће формирати хемијску непропусну слој, иако дебљина је само 10 микрона, може блокирати воду, пару и кисеоник. Функција Теса у бочном печата - ултра танак стакло које је испоручен кориснику биће ламинирани посебним лепљивим слојем. Овај везивни слој осигурава да не само површина компоненте је затворен стакло, али не и течно и гасовито дифузија.

Коришћење меких стаклених супстрата може довести до низа погодности у квалитет оптике, температурне стабилности, хемијске конзистентност, густине гаса и механичка отпорност, кажу истраживачи. Може се користити као подлога за јефтиних соларних ћелија.

Систем вакуум премаз посебно користе за меко стакла Р2Р превлаке могу да задовоље посебне захтеве обраде меких стакла. Ова мека стакло може да се користи као функционални супстрат у сложеним електронским апликацијама индустрије, као што су провидни проводни оксидног филма (ТЦО), попут индијума тин оксид (Ито), користећи исти метод који се користи у производњи ОЛЕД или соларних ћелија, посебан поступак облагања вакуум ПВД.

Фраунхоферов, ФЛАТЛАБ директор Мануела Јунгхахнел, рекао је, "Фраунхоферов ФЕП је главни Р &. Д центар меке производњи стакла, довољно да позове индустрији низ важних глобалне индустрије, укључујући произвођача стакла, машинских инжењера и крајњих корисника" Радимо на даљем развоју и ширењу мреже да пружи више иновативне идеје за пионирске примене у овој области.

"Штампани електронски производи су растуће тржиште, и ултра-танки специјално стакло може да обезбеди најбољу подлогу за њих." "То је разлог зашто се радујемо прегледање постојећа истраживања", рекао је Томас Виегел, А СЦХОТТ ултра танак апликација стакло инжењер. Планирамо да производимо стакла прототип са процесом рол-то-ролл, која ће бити довољна да покаже своје тренутне резултате истраживања и правац планирамо да крене напред. "