info@panadisplay.com
Радна Принцип и примена отпорно Тоуцх Сцреен

Радна Принцип и примена отпорно Тоуцх Сцреен

Apr 16, 2017

Отпорне тоуцх сцреен контролишу детекције притиска. Главни део тоуцхсцреен је резистивна филм екрана који иде јако добро са површине екрана, вишеслојни композитни филм, што је слој стакла или хард пластичну плочу као базу, површина је пресвучена слојем транспарентног оксида метал проводни слој, који је покривен слојем третмана површине очвршћавања, глатку анти-трљање пластични слој, његова унутрашња површина је такође обложена слојем премаза, међу њима велики број малих провидних изолационе поена да раздвоји два слоја проводљиви изолација. Када је прст додирне екран, два-слој проводни слој на позицији додир тачке има контакт, промена отпора, у Кс и И два правца за генерисање сигнала, а затим послати тоуцхсцреен контролер. Контролер примети контакт и израчунава позицију, и функционише у складу са симулираном миша. Ово је основни принцип осетљив на технологије додиривање екрана. Кључ осетљив на додир је материјал технологија, обично користи провидни проводни слој материјала:

ИТО, индијум оксида, слаба проводни тело, карактеристична је када дебљина падне на 1800, следеће ће изненада постати транспарентни, светлост Прозрачност од 80%, а затим танко низ пропустљивости на више од 300, дебљини порасту до 80%. Ито је главни материјал који се користи од стране свих отпорних екранима осетљивим на додир и капацитивне технологије на додир екрана, у ствари, отпор и капацитивни екран осетљив на додир технологија лице Ито премаза.

Ни-позлата, пет-жица отпорност на додир Спољашњи проводни слој се користи у добром растегљивости никл-позлата материјала, спољни проводни слој због честих додир, коришћење нодуларног никла материјала у циљу продужавања век , али процес је релативно висока цена. Иако жилавог Ни-злата проводног слоја, али само транспарентан проводника, није погодан за отпор екраном осетљивим на додир као лице, јер је висока проводљивост, и метал није лако постићи веома уједначене дебљине, није погодна за дистрибуцију напајања слој, само као сонда.

Четири жице сопротивлаусиј екран осетљив на додир

Двослојна провидна метал слој четири жице ресистор аналогној технологији сваки слој повећава 5В константан напон: вертикални правац, хоризонталан правац. Неопходни су укупно четири каблова. Карактеристике: високе резолуције, брз пренос. Обрада површина тврдоћа, смањују хабање, гребање и спречавање хемијског третмана. Са глатким и магле површинску обраду. Једна исправка, висока стабилност, никада дрифт.

Пет-жица сопротивлаусиј екран осетљив на додир

Пет-жица отпорник технологија екран осетљив на додир на најнижем нивоу два правца области напона преко прецизност отпорне мреже је додат у стакла у проводног лицу, можемо једноставно схватити да је посао времена дељење поље напон у два правца је додати у истој радној лицу, а спољни никл-голд проводни слој се користи само као чиста диригент са методом додиривања положаја на додир тачке у откривању к-оса и и-оса напон вредности унутрашњег Ито контакт тачка.

Пет-жица осетљив на додир унутрашњи слој Ито, потребно четири води, спољна је само проводник, тоуцх екран за цртање линије укупне 5. Карактеристике: Висока резолуција, пренос одговора велике брзине. Високи тврдоћа површине, смањују хабање, гребање и хемијски третман. Контакт са истом тренутку 30 милиона пута је доступан. Цондуцтиве стакло супстрата медијума. Једна исправка, висока стабилност, никада дрифт. Петожилни осетљив на додир има капацитет високу цијену и велика потражња за животну средину.

Ограничења осетљив на екрану осетљивом на додир

Без обзира да ли се ради о четири жице осетљив на додир или пет жица осетљив на додир, они су потпуно изоловани радно окружење, не боји прашине и влаге, може се користити са било којим предметом на додир, могу се користити за писање и боја , погодније за области индустријске контроле и коришћење ограничених људи у канцеларији. Заједнички недостатак отпорних екрана осетљивих на додир је да је спољашњи слој композитног филма се користи у пластичним материјалима, не знајући особу сувише тешко или помоћу оштре додир може огребати цео екран осетљив на додир и довести до отпада. Међутим, у границама, огреботине ће само повредити и изван проводни слој, спољашњи проводни слој огреботине на осетљив на додир екрана од пет-жице се не односи, али је осетљив на додир са четири жице је фаталан.