info@panadisplay.com
Могућности и ризика панела производи Улагање у флексибилним АМОЛЕД

Могућности и ризика панела производи Улагање у флексибилним АМОЛЕД

Mar 02, 2017

Од развоја мобилних терминала панела, са промоцијом крутог АМОЛЕД на флексибилан АМОЛЕД технологији, индустрија је формирала флексибилна АМОЛЕД екран консензус је правац технолошког девелопмент.Аццординг на подацима добијеним од Сигмаинтелл Цонсултинг, 2016. глобалне АМОЛЕД пошиљке порастао 40% у односу на претходну годину, што је најважније покретачка снага паметних телефона, у 2016. АМОЛЕД смартпхоне пошиљки 350 милиона. Самсунг заузимају највећи део удела, Оппо и виво чине више од 20%, други брендови, укључујући Хуавеи, просо, Јин, Меизу такође покренуо АМОЛЕД екран, чак и опремљен са флексибилним АМОЛЕД екран мобилног телефона.

Аналитичар Сигмаинтелл Консалтинг Чен Лијуан рекао, са стране понуде, снабдевање 2016 АМОЛЕД мобилни телефон панела је углавном од СДЦ, рачуноводство за 99%, савитљиви АМОЛЕД панела испоруке достигао више од 50 милиона филмова, укључујући преосталих 1%, постоје ЛГД и Хуи Тианма, ЦИГНА, Бое да се постигне 0 пробој испоруку у 2016. Према нашем укупном АМОЛЕД праћење Панел цена, високе цене у 2016. години, јер је екран је веома ограничена средства, огромна већина контроле у рукама СДЦ, је тржиште типичан продавца.

2016, глобална паметни мобилни телефон опремљен са око 23% АМОЛЕД панела, са новим производне линије фабрике инвестиција панел, очекује се да ће 2019. године, пенетрација табла АМОЛЕД ће премашити ЛЦД, до 2021., АМОЛЕД екран интелигентна пенетрација стопа мобилни телефон ће до 64%.

Раст терминала производа АМОЛЕД не може одвојити од целог ланца снабдевања. Флексибилан АМОЛЕД екран чини 14% од укупног АМОЛЕД капацитета, Нокиа 2016 има више од 50 милиона комада флексибилних ОЛЕД пошиљки панел. До 2017. године, Апплеов мобилни телефон ће се придружити АМОЛЕД кампу, Самсунг има више улаз на флексибилан АМОЛЕД, флексибилни АМОЛЕД екран мобилног телефона веће капацитет производње до 30% у 2017. У последњих неколико година, произвођачи плоча и даље лаиоут у области АМОЛЕД екран, посебно у Кини, Бое, Хуаксинг Повер, ТИАНМА, итд веикиннуо произвођачи панела улажу у нове АМОЛЕД производну линију.

Чен Лијуан је рекао да је до 2020. године, флексибилни АМОЛЕД екран чини до 65% укупног АМОЛЕД капацитета. У крутим АМОЛЕД, не постоји велика раста, главни раст од флексибилног АМОЛЕД. 2017 и 2018 су најбрже растући флексибилни АМОЛЕД две године. Свакако, ово се базира на инвестиција линија је идентификована за израчунавање, не искључује нова производна линија ће наставити да улаже. 2017, флексибилна АМОЛЕД екран производни капацитет углавном из СДЦ, од 2018. године, кинеска производна линија је такође почела да стави у производњу, капацитет производње је скоро 2 пута више од раста.

Од глобалне ситуације АМОЛЕД екран смарт панел раста, у 2017., углавном из СДЦ. 2018., са производњом Цхенгду БОЕ 6 генерације АМОЛЕД, Кинезима, АМОЛЕД производњу плоча капацитет постоји знак раста. После 2019. године, са већим бројем АМОЛЕД производњу плоча у Кини, капацитета АМОЛЕД екран Кине наставља да расте. Истовремено, СДЦ и ЛГД нису зауставили темпо инвестиција. Њихов капацитет производње расте из 2018. до 2021. Од 2021. године, Хан АМОЛЕД екран и даље чине више од половине светске производних капацитета.

Са техничке тачке гледишта, смарт телефон Панел технологија надоградње, углавном око три аспекта квалитета, изглед и функцију. Већ дуже време, замена мобилне технологије су микро иновације. Флексибилни приказ АМОЛЕД, до појаве мобилних телефона да би више могућности. У 2017, фиксна кривина страна кривина од АМОЛЕД мобилни телефон ће наставити да сија. Истовремено, очекује се да ће до 2018. године је савијање телефон ће бити званично масовна производња.

Кроз историју развоја флексибилне АМОЛЕД, Самсунгов Галаксија Коло мобилни телефон лансиран 2013. године, је кривина је 400Р, онда једнострано површину, билатерални површину, кетвороуглу површину у 2016., закривљеност у 10Р горе и доле. Ово представља флексибилне АМОЛЕД надоградње технологије и продоре. До краја 2016. године, Компанија Самсунг Елецтроницс у Сједињеним Америчким Државама да се пријаве за склапање мобилних телефона патената, остали произвођачи су стално у вези резервних патената. До краја 2017. године, очекује се да се склапају телефон доступан, у 2018. може бити масовна производња, склапање доба званично стигао.

Иако АМОЛЕД тржиште је веома топла, али произвођачи морају бити опрезни приликом инвестирања у тренутној АМОЛЕД тржишту за фабрику панела Кине је прилика и ризика коегзистирају. Могућности, углавном у захтевима тржишта и инвестиционог амбијента је веома добро. Ризик, први део патента. Од светских произвођача да схвати патента АМОЛЕД, корејски СДЦ и ЛГД заузимају апсолутно предњу ивицу. Јер кинески произвођачи почели касно, у одређеном неповољан положај у односу на патената. Кина продавци, Бое патентне већина резерви. Стога, патент баријера је прва кинеска предузећа суочавају тежак битку.

Са тачке гледишта опреме, да ли је ЛЦД екран или ОЛЕД панела је суштина опрема Јапана, Јужне Кореје и Европи и САД монопола. Под покровитељством компаније Самсунг и ЛГД, Јужна Кореја произвођача опреме у последњих неколико година у ОЛЕД испаравања и паковање опреме има све више и више право да говори. Од материјалне тачке гледишта, у складу са глобалном врх 7 материјали добављачи ОЛЕД-бизнис перформанси, узводно материјал снабдевање је у основи од стране САД, Јужне Кореје, Јапана и Немачке кинески монопол, ОЛЕД материјали предузећа у почетној фази.

У области АМОЛЕД, Кина фабрика плоча почела касно, а у 2016. да оствари реализацију Пхот оелецтриц 5.5ФХД АМОЛЕД мобилни телефон производњу плоча, ИЦП достигао 400, ове године, други кинески произвођачи плоча ће наставити да масовну производњу 5.5ФХД производа . Али, као што видимо, са становишта стопе и поузданости, још увек постоји извесна разлика у фабрици Јужна Кореја. Посебно флексибилних АМОЛЕД, у поређењу са ригидном АМОЛЕД, углавном од стране супстратима из крутог стакла у флексибилног ПИ материјала за паковање је танак слој амбалаже. У овом тренутку, кривина је фиксна, следи склапање панела, имамо дужу дистанцу да надокнадим. Јер је склопива плоча захтева од свих материјала за постизање флексибилне карактеристике, посебно Цовер Виндов, јер има функцију заштите, и имају карактеристике савијања, хармоника и материјални услови његовог живота поузданости ће бити висока. Иако је домаћа крута АМОЛЕД екран је почела масовну производњу, флексибилне производе, кинески произвођачи ће се сусрести више изазова.

Чен Лијуан је рекао, "боље алатке да за добар посао". У контексту тренутном тржишту, позивамо индустрије, први је да разуме ситуацију индустрије, подесите темпо улагања у складу са развојем тржишта; Други, иако брз развој АМОЛЕД, али и даље желе да наставе да се одржи конкурентност ЛЦД, тржишно позиционирање активно идентификују АМОЛЕД; Трећи, не само да инвестира у панел линије АМОЛЕД, такође да се повећа и побољша ланац и узгајање ОЛЕД-индустрије, са фокусом на заједничком развоју материјала, опреме и технологије, развој домаће индустрије АМОЛЕД ланца.