info@panadisplay.com
ЛЦД панел има бриге Матцхинг и вишак

ЛЦД панел има бриге Матцхинг и вишак

Mar 05, 2017

Недавно је врућа тема панела индустрије ЛЦД поново привлачи пажњу људи, то није 8.5 генерације линија, али је већи генерација 10,5 генерације за производњу ЛЦД панела линије. Према Овидија статистици, поред ЛЦД панела производне линије је у производњи, свет ће имати 6 више од 10 генерација ЛЦД екран производна линија инвестициони план за наредне 3 године.

Део производне панела линије 10 генерација је тешко функционише

Тренутно, Кина улаже у изградњу два више од 10,5 генерације за производњу ЛЦД панела линије, што је Бое је инвестиција улагање у изградњу 10,5 генерације линије (капацитет 120К / монтх) за 45,8 милијарди у Хефеи, масовна производња очекује у првом кварталу 2018. године; Хуаксинг Снага има Схензхен 53 милијарди 800 милиона јуана улагања у изградњу 11 генерације линије (капацитета 140к / месеци), први квартал 2019 производног плана. Поред две линије, Орвилле иунванг дисплеј индустрија директор истраживања ланац Ванг Ксиаоиу рекао Фокцонн (СДП), уложиће у Гуангџоу да изгради 10,5 генерацију линије, износ инвестиција од 61 милијарди јуана, очекује се у 2019. Поред тога, СДП у Сједињеним Америчким Државама, Ауцан има 10.5 генерација линија инвестициони план у Кунминг у Кини, и ЛГД у Кореји Пају, очекује се да ће изградити 10 генерација линију. Према извештајима, ЛГД у изградњи нагиба од 10 генерације линије слободних, може се заснивати на рану производњу ЛЦД панела, ова лица ће се у потпуности конвертован у ОЛЕД панел.

Међутим, поред Бое и Хуаксинг Снага, више од 10 генерација панела производна линија планирање других произвођача, колико могу да падне? Ми можда желети да анализира од следећа три аспекта.

Прво, произвођач производне линије ЛЦД екран 10.5 генерације, може да реши проблем узводно опреме је кључни фактор у старту. У овом тренутку, свет може дати 10.5 генерацију линије подржава шаку опреме, која Цанон не жели да стави у уређај, и Никон нема планове за проширење производних капацитета. Тренутно, Цанон више од 10 генерација линија излагање рок израду машина је 18 месеци од 2016. БоЕ подржавају датум, 3 године Никон наредбе је био пун капацитет опреме. Дакле, после 2019. године, Никон је вероватно да подржи остале произвођаче. Дакле, за оне који желе да инвестирају у 10,5 генерације линије, прва ствар коју треба да урадите је да "чека".

Друго, како би се улагало у изградњу 10,5 генерације линије, произвођачи такође треба да реши површину стакла, поларизер, маска тањир, течног кристала материјала и других пратећих питања, посебно стакла подлоге, потребу да се оствари најближе залихе. Пре него што је Бое је одлучио да изгради 10,5 генерације линију, како би се решио проблем на стаклену подлогу пуно напорног рада да обезбеди плата, док Цорелле у Бое 10,5 генерације линије уложено милиона $ 1 милијарду 300 у близини фабрике за изградњу 10.5 генератион гласс супстрат биљка, темељито реше БОЕ забринутост. И Хуаксинг Снага и Асахи разговарали неколико година, коначно су достигли намеру сарадње, 11 генерацију линију на крају слетање. Сада имају способност да уради 10.5 генерације линију стакла који подржавају Цорелле и Асахи имали "говорне", остале произвођаче да реши стакла подлогу за снабдевање проблеме, а онда нађе поузданог партнера. Може се рећи да ће недостатак хардверске опреме и сирове снабдевање материјала и других услова, постао је један од битних разлога за 10,5 генерација линије тешком слетања.

Коначно, тржиште, технологију и питања финансирања не може се потценити. А 10.5 генерација за производњу панела линија улагање у три или четири милијарде јуана, очекује се СДП-линија у Гуангџоу да инвестира до 61 милијарди јуана, ова количина новца ће постати огроман притисак за произвођаче. Можда после произвођача за решавање финансијских проблема, технологију, опрему и материјале који се односе проблема, а она ће се суочити ЛЦД екрану превеликим бриге.

ЛЦД екран индустрија треба да има добру структуру производа

У последњих неколико година, Кина је инвестирала у изградњу једног броја високо генерације ЛЦД панела производне линије, од сада Кина је од 8 до 8,5 генерације линија за производњу, а постоји велики број производних линија су планирани, са постојећег производног скали, да ли је проблем вишак капацитета је долазило до контроверзи.

Иако је професор Цинхуа Универзитета Џанг Баизхе у "кинеске електронске новине" новинар рекао, сада не постоји веће индустрија ЖК проблем вишка производних капацитета прошле године, са 10 милиона квадратних метара ЛЦД панела је још увек у стопу раста, основни биланс продаје. Међутим, он је такође рекао, сада Кина има течне производне кристално плоча капацитет је довољно велика, онда морају да планирају структуру производа, формирање стабилне море.

У ствари, тако да се може видети на произвођачима ЛЦД екрану оптимиста у вези са изгледима Гигабите ће уложити два до 10.5 генерације линију, они такође желе да уживају на тржишту дивиденду ЛЦД екран, тако прекомерне тежине 10,5 генерацију линије инвестиција. Међутим, чилеански Консалтинг Група заменик генералног директора, Ли ИАКИН рекао је анализа "Кина електронски лист" репортер: "2016 ЛЦД панела порастао више од очекиваног профита, произвођачи ЛЕД панел за активно ширење капиталне инвестиције, и оптимистична очекивања од будућности, међутим,. на снабдевање и цена истих течног кристала панела је био веома интензиван, терминал потражња постаје засићен, постоје многе неизвесности у будућности ће постати цена ЛЦД екран нестабилност подстицаја. može се закључити да, ако се активно шири производњу капацитет, будућност ЛЦД индустрије ће увести у крваву конкуренцију ценама. Због тога, произвођачи треба бити опрезан, рационалнији поглед на цене и будући развој индустрије. "