info@panadisplay.com
Увођење Капацитивни Тоуцх Сцреен

Увођење Капацитивни Тоуцх Сцреен

Apr 17, 2017

Структура капацитивним екраном осетљивим на додир је углавном обложена провидном филма слоја на екрану стакла, а заштитно стакло се додаје проводника слој, а дизајн дупло стакло темељно може заштитити проводник слој и индуктор.

Тоуцхсцреен капацитивни је обложена уског електродом на четири стране тоуцхсцреен, формирајући нисконапонске АЦ електричног поља у проводног телу. Када додирујете екран, због електричног поља људског, прстом и диригент слој ће формирати капацитет куке, четири једнострана електроде које емитују струје ће тећи до контакта, а јачина струје прста до електроде је пропорционалан на даљину, који се налази на тоуцх сцреен контролер ће израчунати тренутну однос и снагу, тачно израчунати позицију тачке на додир. Капацитивни екран осетљив на додир дупло стакло не само да може заштитити проводника и сензоре, ефикасније да се спречи спољне факторе животне средине у тоуцх сцреен, чак и ако је екран бојени прљавштине, прашине или масти, цапацитиве екран осетљив на додир и даље може прецизно израчунати додир позицију.

Јер капацитет варира са температуром, великом влагом или уземљење, стабилност кондензатор је слабо, а дрифт феномен често настаје. Ова врста тоуцхсцреен погодан за отклањање грешака фазу развоја система.

Трансмисије и јасноћа цапацитиве тоуцхсцреен су супериорнији у односу на четири жице отпорних екрана, наравно, и површински акустични таласи и петожилни Ресистор екрани нису упоредиви. Цапацитиве екран одражавају озбиљан, и, капацитет технологија четири слоја композитног екран осетљив на додир свакој таласној дужини светлости проводљивости неуједначеног, постоји проблем дисторзије боја, због светлости у одраз слојева, али и изазвао слике карактер Блур .

Капацитет екран у принципу људског тела као кондензатор елемент употребе електрода, када је диригент у близини сендвич и Ито лица спреге између капацитет довољног капацитета, проток струје је довољно да изазове погрешну акцију екрана капацитивности .

Знамо да је капацитет вредност, мада обрнуто пропорционална удаљености, пропорционална релативној области, као и у вези са диелектричне коефицијента изолације. Стога, када је велика површина длана или ручних проводник близу цапацитиве сцреен, него додиривање, може изазвати капацитивни екран неправилности у раду, у влажном времену, ова ситуација је посебно озбиљна, ручне монитори, палмино близу монитора 7 цм или тело у близини монитор 15 центиметара може да изазове капацитивни грешку екрана. Још једна мана капацитивних екрана не реагује када носите рукавице или додиривања непроводљивим објекат, јер додаје још изолационе медије.

Главни недостатак капацитивних екрана је дрифт: када ће се температура и промена влажности, еколошке електрично поље мења, изазвати капацитет екрана дрифт, изазива нетачно. На пример: Температура дисплеј расте после ће покретање изазвати дрифт: корисник додирне екран, док са друге стране или са стране тела код монитора ће дрифт; екран осетљив на додир у близини већег објекта се вратио на дрифт, додирнете када ће неко окружен посматрање и изазвати дрифт; узрок скретања екрана капацитивности припада техничком недостатак, потенцијалне животне средине површине (укључујући и тело корисника), иако је капацитивни екран осетљив на додир је далеко, али више од подручја прста, они директно утичу одлучност на додир позицију.

Поред тога, теоретски многи би линеарно односи су заправо нелинеарни, као што су: различити тежина или прст за квашење степени различитих људи сисати укупан проток струје је другачији, а укупна промене протока електричне енергије и дистрибуција четири тачке промене је нелинеарних односи је осетљив на додир усвоји четири угла обичај поларним координатама без порекла координата, дрифт после контролора не могу да детектују и опорави, и после 4 a / д потпуна, по вредности четири тачке проток на додир тачка у десном углу координатном систему Кс, рачунарске процес и-координата вредности је комплексан. Јер нема порекло, капацитивни екран дрифт је кумулативна, на радном месту и често је потребно калибрацију. Цапацитиве тоуцх сцреен Спољашњи стакло заштита силицијум диоксид је веома добро нуле. Али страх од ексера или Хард Кноцкс, нокаутирао малу рупу ће повредити сендвич Ито, да ли је повређен и сендвич Ито или инсталација транспортног процеса клевете и унутрашње површине ИТО слоја, капацитивни екран неће радити исправно.