info@panadisplay.com
Глобални ЖК рат историја (1996 -2011)

Глобални ЖК рат историја (1996 -2011)

Feb 20, 2017

Транснационални спајање

Извршни директор за маркетинг (ЦМО) је матична компанија Цхи Меи групе Тајван петрохемијској гиганта, почела је са радом у 1997. боји филтер, купљен од ЦМК друштву Јапана друга рука мала филтера производна линија, која припада 1 генерације линије, након капацитета трансформације од 35000 месеци. Али друга инвестиција након открића у Тајвану готово не може наћи купце. У то време само Унипац Оптоелектроника технологии Хеиуантаи два производна ТФТ Панел, филтер за све увозе из Јапана, ЦМО је тешко да уђу на ово тржиште. Управљање директор маркетинга у оцјени да, пошто нико да купи, а не само себе. Другим речима, то је зато. У 1998. број два Ши мај оптоелектроника индустрија компанија у групе, од којих је једна производња филтера у боји ЦМО, други је чудно кристално фотоелектрични ЖК производња плоце ТФТ. У мају 2000. године да се припреме за листинг, спајања, уједињене у ЦМО име.

У јулу 2001. године, најавио је мање од четири месеца након спајања АУО. Тајван директор маркетинга најавио куповину ИБМ у Јапану Иасу 3 генерације линије (ИБМ изласка из панела индустрије ЛЦД), и успоставити заједничко предузеће и друго ИДТ. Вилд Делта ова линија капацитета 3 генерација је 75 хиљада, еквивалентно ХАННСТАР два 3 линије капацитета. Фабрика је јапанска ветерани велике технолошке компаније, пренос је пребачен ТФТ технологију за Сциентологи. Кроз оснивање заједничке фирме директор маркетинга добио патент и право на коришћење оригиналну базу купаца, ЦМО постати Тајван предузећа само трансфер технологије не морају да плате трошкове предузећа, је једина компанија у власништву произвођача филтера у боји . Исте године, изградња 4 генерације линија на Тајвану Цхи Меи. 26. август 2002. листи. До краја 2003. године да постану светски великих димензија (20 инча или више) ЛЦД екран, највећи добављач, други само у Јапану, СХАРП. У 2005. години, јапански огранак ИДТ, одељење за производњу ЛЦД панела директор маркетинга је купио СОНИ. Јесен исте године, Чи мај почела изградњу прве линије 7,5, производњу до краја 2006. У 2007., Чи мај такође изградити 6 и 7.5 генерације и 8.5 генерације линије, почне са радом 2008. године лице финансијске кризе .

ПВИ је основан у јуну 1992. године, је поред Тајван ТФТ произвођача панел ван старог лианиоу. Ионгфенг је главни акционар ПВИ Иу папира групе. Када је газда је Схоуцхуан с обзиром на дисплеју са равним екраном ће заменити тренд папира, у великој мери у ТФТ индустрији. Године 1995. изградња 2 генерације линије. У Јапану није могао да се трансфер технологије под условом ПВИ у комбинацији са Тајвана ЕРСО технологије и техничког особља који су се вратили из Сједињених Америчких Држава, технологију производње, специјализована у малим и средњим панела, коначно профитабилност у 2003. години.

Трећи ЖК индустрија криза 1997. године, тако да предузећа добити приступ Тајван могућностима. Током кратког периода 1999-2000, сва предузећа у индустрији користи од њега. Четврти рецесија ствара више простора за нове чланове. Гуанг Хуи, ИННОЛУКС и ТПО предузећа су ушли у овом периоду.

Гуанг Хуи Елецтроницс је матична компанија Куанта групе (највећи светски преносиви рачунар ОЕМ) и СХАРП јоинт вентуре. Мај 1999, Гуан Хуи и Схарп потписали уговор о трансферу технологије. Инвест 15 милијарди јуана НТ изградњу 3,5 генерације линије, завршен у новембру 2000. То је 3,5 генерација Тајван линије четвртине. У 2000. години, Куанта победио Тосхиба, постаје највећи светски произвођач лаптоп. Али за панел цена ЛЦД нотебоок рачунар 1/3 трошкове производње су у порасту, због чега је Куанта лично укључе у индустрију ТФТ Панел. Овај оштар и ширење циљне производни капацитет Гуихуи постао слажу без претходног без претходне консултације, Тајван само извор технолошких акција ТФТ друштва.

ИННОЛУКС је основан 14. јануара 2003. године, његова матична компанија, Тајвана Почасна Хаи Прецисион (највећи светски Елецтроницс Мануфацтуринг предузећа). Сицхип је матична компанија Цомпал Цомпутер Гроуп, главни мале величине ниске температуре полисиликонски ТФТ панела. Технички тим је оригинални технички тим на челу са замеником директора Института за истраживање института електронске технологије. Фебруар 2001. почела изградња 3.5 генерације линије, и Санио да развију масовну производњу технологије.

У четвртом индустријској рецесије, Јужне Кореје предузећа за изградњу линије конкуренцију на 5 генерације са произвођачима Тајвану. Нова генерација 5 линија довело до новог круга просперитета индустрије, од 2003. до 2004. године, и ушао у златно доба индустрије. Произвођачи таиван да се изгради велики број високих генерације линије. У овом тренутку, постоји тренд централизације у Тајвану панел индустрији. Из 2006. године спајање АУО панела Ууху "један од широког Хуи, једном у обиму приближавању Самсунг и ЛГ. У 5. октобра 2009. године, са сицхип кунцхуанг. У 14. новембра исте године, Почасна хаи група до 7 милијарди 400 милиона јуана стицање ЦМО. У марту 18, 2010, ЦхиМеи и Иннолук, ТПО спојио нови директор маркетинга је формално успостављена, то је ван трећа по величини фабрике панела на свету.

Након избијања глобалне финансијске кризе, Тајван произвођачи ЛЦД спадају у ивицу производње. 2009 1-6 месеци, да се јаве од стране Министарства индустрије, Канцеларије за Тајван послове, два узастопна организација Кина девет боја произвођачи ТВ у Тајвану, куповине ЛЦД панел, укупан износ до 4 милијарде $ 400 милиона долара, укупно више од 12 милиона комада, Тајван ЛЦД екран посао, из финансијске кризе. И Кинези добити повратак, је нож у леђа. Јужнокорејски компанија из фебруара 2009. године па надаље, изненада у готовини на Тајвану куповину 4 милиона комада кванта, ЦМО инвентар, и потписао уговор о куповини за 2009. годину Ова контрола понашања на тржишту снабдевања, тако да је копно почело да се суочи са озбиљним недостатком панела. Истовремено, у Јужној Кореји предузећа да смање количину течних кристала извоза у Кину, почео да цени. 2009 3-8 месеца порастао више од 30%, што је резултирало у Кини боја ТВ компанија поново у невољи. Таиван предузећа дозвољавају ову ситуацију, прати контролу производње, од велике користи.

Глобална финансијска превирања изазвана променама у индустрији

Друга половина 2008. године, глобална финансијска криза је још једном погодила ТФТ индустрију, што је један од првих пауза од почетка рецесије у 2007. и упала у рецесију. Али историја нас учи да је ова рецесија пружа могућности за им замерале да касне. Ово је кинеском копну предузећа.

Након избијања глобалне финансијске кризе, јужнокорејски Самсунг и ЛГ је успорио да заустави изградњу 8 генерације линије. Иако Јапану заузима важно место у горњим слојевима индустријског ланца (опреме и сировина), али је велики број произвођача су престали експанзију. Прва успоставила производну линију НЕЦ у фебруару 2004. године објавио је повлачење ЛЦД индустрије, Сони одлучио да изгради заједничко улагање са самсунг. Само Схарп је и даље такмичи са јужнокорејске компаније у производној линији. Новембар 2007, Схарп почела изградња првог светског 10 генерације линије (2880 × 3130мм стакло подлоге). Али погођене финансијском кризом, Схарп је изгубио $ 2008 у фискалној години 1 милијарду 300 милиона. Ово је оштар први губитак од котација на Токио берзи 1956. године.

Тајван ТФТ индустрија и поред великих димензија (по Јужној Кореји), али у глобалне финансијске кризе је изложена фаталну слабост Тајвана за разлику од Јапана и Јужне Кореје, са великим бројем низводно индустрија (од локалног рачунара и телевизије терминала) огромна потражња, морају да се ослањају на Јапану и Јужној Кореји и Кинеза, куповину. У случају спорог глобалне тражње, у августу 2008. године, Сони, Самсунг, и друге јапанске компаније отказан претходне наредбе за Тајван региону, у својој снабдевања. Ово директно довело до оперативног стопи панела предузећа Тајван је пао на 4, готово на ивици смрти линије. Истовремено, АУ Оптроницс и Цхи Меи ће се изградити у складу одложено производњи 7.5 и 8.5 генерације, и почео производне раднике на неплаћено одсуство.

У светлу глобалне финансијске кризе, само једна земља на свету има растућу потражњу за ЛЦД панела, на кинеском тржишту. У том случају, влада Кина опрашта, упућен Тајван групи покрајински набавке, потписали куповину веће поруџбине од УС $ 4 милијарде 400 милиона, Тајван предузећа од понора.

Тајван и Јапан су највише подмукла улогу у развоју Кине ЛЦД индустрији. На Тајвану, који је иза наде Тајван правовремене помоћи, панел предузећа ће поставити фабрике са копном, копном предузећа или власничке набављања Таиван панел предузећа. Међутим, у 30. јуна 2009. године, Тајван објавио најновију копно инвестициону политику да забрани копном предузећа да инвестирају у Тајвану панелу, док ограничава Таиван панел компаније да инвестирају у копно. До године августа Бое најавио изградњу 8,5 генерације линије, Тајван у 9. фебруара 2010. године, невољно пристао да ослободи најављене панел компаније инвестирају у копну висок генерације линије, и морају одржавати генерације више него технолошки јаз и острва Тајвана. Поред овог дискриминаторску политику, произвођачи Тајван су у дослуху са јапанска и корејска произвођача, наставити да контролише цене ЛЦД екрана, ерозију интереса произвођача и Кини; Кинески Панел индустрија ЖК наставио продор, покушај да се добије статус контролу. Овај ЛКСГФ понашање, неплеменито.

У септембру 1998. године, Ђилин цаипин (у власништву Јилин Елецтроницс група и Кинеска академија наука Чангчун Института и других јединица), $ 84 милиона од ДТИ Јапана увела прву генерацију ТФТ-ЛЦД производну линију (ДТИ је изграђена 1991. године, стара линија) и у октобру 1999. године пробну производњу у Цхангцхуну, следи низ фактора као што су капитала, технологије, тржишта умре.

Кинески Флат Панел Дисплаи индустрија

Кинески таблета индустрија почела прошлог века крајем 70-тих година, бивше Министарство за електронску индустрију 774 фабрику (Пекинг фабрика електрон цев, у Бое претходник), 77 фабрика (Хунан, Чангша Схугуанг Електронски цеви Фабрика), Кина академија 713 фабрика ( Хенан Ксинкианг) и фабрика електронских цеви Схангхаи, је изградио ТН-ЛЦД експериментално производна линија подлога стакла 4 инча, који се користе у производњи електронских сатова, калкулатора и неки инструмент ЛЦД производа. Универзитета Тсингхуа, Чангчун Институт за физику и других истраживачких јединица су почели да крочио у развоју ЛЦД технологије. Али до 1984. године, да ли је само опрема или опрема монтажа уводе из Сједињених Америчких Држава, је мањег обима експериментални линија, је формирала производне скале, али лабораторија и експерименталних линија је поставио темеље за Кину ЛЦД индустрији. Група људи који су радили на овим експериментима су одиграли важну улогу у развоју Кине ЛЦД индустрији.

Године 1984., Ћатић Шенжен Тианма компанија изграђена прва спецификације 4 инча од ТН ЛЦД производне линије, 77 фабрика, изграђена је први величина опреме напредне производне линије 7 инча (скалу ЛЦД главне опреме уведен из Јапана за Хонг Конг). Након тога, Шенжен ЦЕСТ група и Сингапур Хуи група основала заједничко предузеће у Схензхен хансфи компанији, они су спецификације 7 инча за ТН ЖК производне линије, Схензхен Ђингхуа, скоро у исто време такође гради производну линију ТН ЛЦД је производна линија да заузму прва компанија Кангли у Хонгконг је такође пребачен на ЛЦД излаз Гуандонг Хуизхоу. Онда Тианма два, кристално пупољак, Тајланд и друге више од 12 спецификације инча изграђени су једна за другом масовније производне линије ТН ЛЦД. Поред домаћег изградњу производне линије, у писму представљени од стране многих предузећа у Хонгконг у том периоду су такође били на копну за изградњу ТКС - ЛЦД производну линију. На крају 80-тих година, деведесет на почетку тог периода се сматра први златни период Кина ЛЦД индустрију, овај период формира знатан степен ТН ЛЦД индустрије, компанија Шенжен ТИАНМА од почетка 4 инча линије, и ускоро саграђен 1 7 инча линију, у раним 90-их година и завршио 1 12 инча линију, када је величина када је већи, бољи квалитет, окупио групу техничко особље на високом нивоу, и на тај начин успостављена своју позицију у индустрији.

Кина је укључен у СТН-ЛЦД од почетка деведесет, национални 85 план пројекта ": 640 к 200 Супер ролл Ликуид Цристал Дисплаи пројекат" за 77, фабрике и Тсингхуа Универзитету, Нанкин педесет пет заједно. Након 1993. године, Тианма три - Тиањун пројекат, Хебеј Хебеј иа Вуки, СХАРП, Шанвеј Ксинли два, Шангај радио и ТВ ЛЦД Маилцоат, је изградио 12 х 14 к 14 инча или 14 спецификације инчни СТН ЛЦД производна линија, производњу великих и средња СТН ЛЦД производи, док Аншан Санте електронски (сада АнСхан да Шанту, фотоелектрични) ултразвук компанија изграђена у СТН ЛЦД производне линије, углавном за производњу малих производа величина, високом техничком нивоу ТН ЛЦД линије у ово period у складу са захтевима тржишта, локалне трансформације у складу са производњом СТН ЛЦД производа, као што су Схензхен, Формоса, Схангхаи Хаијинг, али је изграђен више од СТН ЛЦД производне линије у Вуки СХАРП производња боја СТН-ЛЦД, друга производња линије су само боје и црне и беле режим производња СТН ЖК.

Од почетка до краја 90-их СТН ЛЦД ушао у производњу боја линија топло период изградње, ПХИЛПС у Шангају да изгради два 14 к 16 инча колор СТН-ЛЦД линија, СТН производњу модул линију и унапред изграђен у Шангају заједно, покушавајући да изградити ПХИЛПС Схангхаи цити ЛЦД, и заиста у монохроматске производној линији СТН ЛЦД у ТФТ-ЛЦД производне линије. И инвестиције за изградњу посебну боју ТФТ-ЛЦД производну линију, јапанске компаније у Јапану нових техника гради производну линију ТФТ-ЛЦД у Гуандонг Донггуан. ЕПСОН и ОПТРИКС односно у Сузхоу и Зхангјиаганг, успостављање Суџоу ЕПСОН и Зхангјиаганг ОПТРЕКС електронике и изграђене производне линије, специјализована у производњи малих и средње величине СТН и боја СТН-ЛЦД, Шенжен Тианма 2003. године да заврши четири фазе Танлонг инжењеринг, производња боја екрана, ПДА СТН ЛЦД руке машина са 14 к 16 инча производне линије ТФТ. Јужнокорејски ЛГ после СТН производњу модул линија у Донггуан изграђен у боји СТН ЛЦД производну линију, Чангчун АллиедСигнал изграђен колор СТН ЛЦД производну линију за улазак у масовну производњу фази, Цатерхам сарадњу у Шенжен, Шантоу 2004. након уласка у ултразвук и имају уграђене колор СТН ЛЦД производна линија, већ је почела пробна производња и серије производњу боја СТН-ЛЦД.

ТФТ индустрија тешко почетак болно лекција

Пре 2000. године, рад Кине у ТФТ била ограничена на основну истраживачког рада научно-истраживачких института. У септембру 1998. године, Ђилин цаипин (у власништву Јилин Елецтроницс група и Кинеска академија наука Чангчун Института и других јединица), $ 84 милиона од ДТИ Јапана увела прву генерацију ТФТ-ЛЦД производну линију (ДТИ је изграђена 1991. године, стара линија) ау октобру 1999. године пуштена у пробни рад у Чангчун, али није могао да се пробије кроз уско грло приноса није висока. Само производња користи само 16,1 инча и 10,4 инча ивица производа, пројекат је довео до неуспеха у реалној производњи. Синхуа Нањингу, по цени од $ 54 милиона долара, увођење 1 генерације линија из Јапана фабрике Самсунг Кагосхима (изграђена 1991, вратио се на старе линије) након што је земља није била у стању да масовну производњу.

У априлу 2002. године, Шангај радио и телевизија групе (бивши Шангај ТВ-фабрика) потписали су писмо о намерама са јапанском НЕЦ, заједно уложено 114 милијарди 600 милиона јена (10 милијарди јуана), у изградњи Шангај Ксхензхуанг индустријској зони, 5 генератион лине, акције СВА чини 75%, НЕЦ чине 25%. Од заједничке фирме за куповину Самсунг у вези патената и технологије, у 8. октобра 2004. године, први кинески 5 генерација линија пуштена у рад у Шангају, (на свету седми линију 5 генерације) главни рез од 15 инчним ЛЦД екраном.

У јануару 2003. године, Пекинг Бое по цени од $ 380 милиона долара стицање ЛЦД пословања корејски модерне електронске (укључујући 2,5 генерације линије, 3. генерације и 3.5 генерације линије), а у септембру те године у Пекингу Иизхуанг економски и технолошки зона развој, уложила $ 1 милијарду 200 милиона долара за изградњу 5 генерације линије (1100 х 1300мм стакло подлоге), производња у мају 2005. u јуну 2006. године Јиангсу Куншан Иве, изграђен трећи на 5 генерацију линије Кини. Иво за Кунсхан економски и технолошки развој зоне, и тајвански укључе у заједничким подухватима. Куншан земљиште, инфраструктуру, преференцијални политике и других фактора акција, рачуноводство за 51% акција. Тајван Баоцхенг група (највећи светски произвођачи обуће), умерен (Кан ИУ) је главни акционар, постоји мала количина акција од стране генералног директора идТецх друштва Јапана, Хасхимото Такаку, бивши директор за маркетинг на ТФТ фабрика директора Ванг Гуохе ет al технологија консултантска фирма НВТецх, технологија инвестиција одржавање. Иво ослањају на технологију и менаџмент из Тајвана више од 130 тимова инжењера.

До краја 2008. године, кинески ушли у главни предузећа у ТФТ индустрији са СВА, Бое и Кунсхан змаја, онда они имају 5 генерације линију. Али ова ситуација индустрија у настајању није добро, избијања глобалне финансијске кризе 2008, уништио ЛЦД екран на тржишту профита циклус. У марту 2009. године, СВА због неликвидности и реорганизације стечајног управника, његово 5 генерација линија је главни извор губитака (2008 губитак од 1 милијарде 800 милиона јуана), тако да у процес реструктурирања је да прода 2 милијарде 500 милиона јуана за ЦАТИЦ групи (Схензхен Тианма). Бое и Иво такође претрпела губитке. Поред тога, због линије производа 5 генерације нису погодни за велики ЛЦД ТВ (само смањити 15-27 инча панел), тако да је и даље потребна кинеска телевизија индустрија боја да се ослања на увоз ЛЦД екран.

СВА Самсунг заостају, више је маркетиншка стратегија и људски фактор у лево и десно. У октобру 2004. године, након операције да смање СВА 15 инчни рачунар ЛЦД екран, широко тржиште постепено се на екран 17 инча. Када 2005 СВА одлучио да се окрене 17. тржишту инча, јужнокорејски произвођачи у Тајвану са својим великим производним скали хит на тржишту, вишак понуде ситуација, цене 17 инча панел брзо пао на мање од $ 160, што је резултирало у СВА непрофитабилна. Затим је у септембру 2006. године, бивши генерални директор СВА НЕЦ Зхоу Јиацхун у пензији, генерални директор Јуе Џи Диангуанг електронски Оригинал (тајландски) преузела. Након Схи Иуезхи у ваздуху, али и из Тајвана да би велики број запослених, као и велики број резервних Тајван добављача. СВА Самсунг је ушао у "Тајван" доминирају ере. Нешто више од 1 године, новембар 2007, СВА општи ниво колективне, Ши Иуезхи оставку од председника Гу Веимин као СВА Елецтроницс Цо доо Бура управљање кадровима и два Хуансхуаи забуна, нека само стави у рад 3 године на 5 генерације линији претрпео велики губици у умерено дан. У амортизацију опреме у хигх енд, висока цена увозних сировина, производа, недостатак конкурентности и техничко особље турбуленције, ослањају се на јапанском НЕЦ (накнаде високе технологије лиценцирања, што чини пет годишњих продаје 3%) тежак ударац, СВА НЕЦов "Увод асимилација" режим на крају. Мицуи конзорцијум Јапана постао крајњи корисници у њима. Тајвански имају потенцијалну ривала.

Само под песимистички расположени кинеске ТФТ индустрији. У 2009. години, још увек губитак у Бое, почео да се шири изван свих очекивања, стално је покренуо 6 генерације линију Хефеи Пекингу и Иизхуанг 8.5 генерације линије, кренуо је буру течног кристала ". Стране велике ТФТ компаније (Самсунг, СОНИ, итд) преко ноћи променио став кинеске технологије блокаде, почели су у Кини за изградњу линије пројекат високог генерације.

Лидер у индустрији од уништења

Уништити Бое ЖК стратешки настао у томе што је доживела "Деструцтион". Није само доживела разарање на тржишту већине државних предузећа у Кини, али и искусни уништење изазване индустријском технолошких промена. Током протеклих 30 година, многи стари државна предузећа у тржишној конкуренцији да падне, све мора бити јака, Бое је један од њих.

Бое је претеча Министарства електронике индустрије под фабрике у Пекингу електронске цеви (Шифра 774). 15, Кине електронска индустрија. 1952, у Совјетском Савезу и Немачке Демократске Републике (Источна Њемачка) техничку подршку, Пекинг је почео да гради Јиукианкиао електронске индустријску зону. 15. октобар, 1956, Пекинг фабрика електронска цев одржао револуционарни церемонија, потпредседник Владе литијум Фуцхун, маршал Ние Ронгзхен и други лидери присуствовали говор. Биљка има укупну инвестицију од 100 милиона јуана, са годишњом производњом од 12 милиона 200 хиљада електронских цеви, је највећа фабрика електронских цеви Азији 60-тих година, укупан број запослених скоро десет хиљада. Поред тога, Јиукианкиао такође саградио велику Беијинг мотор фабрике, Северна Кина радио опрема заједничку фабрику (706, 707, 718, под јурисдикцијом 751, 797, 798, Беијинг фабрика каблова) електрана (738 фабрика), Северна Кина фотоелектричним технологије истраживачки институт. Сада познати Пекинг 798 Арт Зона је формирана у реконструкцији фабричког круга.

Пре 80-их, Пекинг фабрика електронских цеви је био највећи и најмоћнији кинеска фабрика електронских компоненти, је у Кини електронску индустрију и окосница националне одбрамбене индустрије. Али, након реформи и отварања, са развојем полупроводника интегрисана кола технологије убрзано замењује цеви технологије електрона, цивилне и војне наредбе брзо смањује, да "милиони Дацханг" Фондација колапс. Године 1985., фабрика развила из електронских мушкараца у Пекингу, компаније морају да носе тешко бреме: не само да одржи сложен ланац производа (диода, триода, заштита цеви, стакла, буђ, обраду електронских делова, снагу, итд) на одржи вртићима, школама, кантине и друге одржавање компанију друштвена својина пртљаг, постоји више од 8000 радника у пензији. Са скупљања на тржишту производа, Пекинг Електронски Фабрика цеви од 1986. до 1992. године за 7 узастопних година губитака, у дуга може бити подигнута на ивици банкрота.

Корен проблема лежи у планираном привредном систему, лишеног моћи Р & Д предузећа, што је довело до наглог пада предузећа у таласу технолошког усавршавања. У ствари, биљка 774 има своје техничке могућности истраживања и развоја. Кина је први сингл кристал силицијум, први полупроводника интегрисани пројекат коло је фабрика електронски цев. Међутим, према планираном привредног система, једном пројекат је зрео, то ће бити слободан да иде у вишим органима, да изгради нову фабрику. Само 774 фабрике у Кини гради електронски фабрика је до више од 20, 70 година, такође је истиче неколико радионица у Гуизхоу, Сицхуан, Схаанки и друге регионе три линије за изградњу.

Пекинг фабрика електронских цеви је такође један од првих компанија у Кини да спроведе истраживање и развој Ликуид Цристал Дисплаи технологију. 1981. године, компанија је успешно развио ЛЦД екран ТН ЛЦД, али недостатак средстава и абортус. Од тада одлучио на СТН ЛЦД пројекта, евентуално абортус. До 1992. године, Дацханг 14000 људи, годишњи приход од само 80 милиона јуана, однос одговорност имовина достигла 90%, сваког месеца да позајмим новац плате, предузеће има на ивицу. У 2. септембра 1992. године, 35-годишњи Ванг Донченг (Зхејианг Донгианг, дипломирао Хангжу Института за електронику инжењерство) као фабрика електрона цеви, почео да се талас акционарско трансформацију предузећа, смањи надувено тела технолошки вишак, искључен и ЛАКС људи, да исправи налог (када биљка биљка, па чак и пилеће); да се уведе спољну средства, мобилизацију радника у акције. У априлу 1993. године, фабрика Пекинг електронски цев за управљање имовине инвестиционог, више од 2600 кадрови и радници да се подигне 6 милиона 500 хиљада јуана (довољно само да пошаљете 3 месеца плату) инвестиција, и дуг банака, успостављање мешовитом власништву Пекингу Оријент Електроника Група Цо, Ванг Донченг Рен донг, председник и председник. Он је такође изнео 6 милиона 500 хиљада јуана у рукама радника за хипотеке, добити једнак банкарским кредитима, ово је први Бое "семе новац".

Феникс Нирвана препород

Новоосновани Бое, први проблем је опстанак. Да би се решио недостатак новчаног тока, компанија је у сарадњи са компанијом Сингапур основан имовине предузећа у оријентални ХЕНГТОНГ, канцеларија електронског фабрике цеви и део развоја биљке постао је "оријентални Сад", привлаче Нестле, АББ и друге познате предузећа, и приход изнајмљивање за одржавање рада компаније. Све менаџмент компаније преселила из зграде до једноставног канцеларије, оригинални производња је прешао у старом викенд.

Следи прилагођавање структуре производа, производних капацитета компаније на ЦРТ арматура. Почетком 90-тих је брзи раст кинеске ТВ индустрији боја, али су кључне компоненте као што су стакло шипки, електронске топова, итд увозе из Јапана, великим локализације. Док је традиционална технологија вакуум цеви и ЦРТ технологија цев има одређену релевантност је Бое је одлучио да интервенише у електрона пиштољ, као што су стакло формирање много инвестиционог пословања.

У новембру 1993. године, Бое и Асахи корпорација, јоинт вентуре у Пекингу Асахи Електронски Гласс Цо Лтд (касније преименована у Пекингу Асахи Електронски стакла), производња кинетоскоп стакленим штапићем и ниске температуре топљења лемљење стакла. Компанија пуна порођаја, што чини 62% од домаћег тржишта, рачуноводство за удео на светском тржишту од 20%. Од децембра 1995. БОЕ и Јапан терминал корпорације заједничко улагање, производња терминала и конектора; Април 1996. и Нисхин корпорације заједничко улагање, производња електронских пиштоља и пратеће опреме. У овој фази, Бое у слабој позицији, заједничко предузеће не може да прелази 50%.

Након 4 године времену снаге штедње, Бое постепено савладао статус држање у заједничком улагању енергије. Године 1997, Бое и Тајван АОЦ технологија заједничко улагање, подесите Ориентал АОЦ Елецтроницс Цо Лтд (БОЕ акција износио је 51%), пуштена у рад 1999. године, након успеха профита, екран десктоп рачунар за постизање првог ЦРТ на свету.

Право стратегије преживљавања, Бое помоћи у превазилажењу најтежи период предузетништва. Добит из 1994. године (8 милиона јуана), у 1997. достигао профит од 50 милиона $. У 10. јуна 1997. године, у Бое Б акције котирају на Схензхен берзи, подигао 350 милиона ХК $. Ово је први пут да је Бое може да се користи да уложи новац. У животним условима предузећа потпуно побољшана, Бое предложио агресивну пословну стратегију. Један је био лидер у предузећу, неће бити спремни да другима. Војни предузећа тешко карактера, и супституција страха, нека одлука менаџмента Бое: да уђе са традиционалног домена на нови екрана индустрији.

Раније, чак иу најтежем тренутку предузећа, и даље одржавају у Бое ЛЦД поделе. Тешко је да подржи, велики број техничког особља тражио да оде. У то време, главни инжењер предложио да оде у инжењерски центар Универзитета Тсингхуа. Ванг Донченг нису пристали, али онда сам помислио, ни новац, а не само да их пусти, са државног новца за одржавање културе течност талента, докле год можете вратити на линији. Због тога, у првих 5 година од Бое се стратегије преживљавања, највећи циљ је да се одржи систем особље обуке. Они не само да ће бити велики број особља до заједничко улагање и обуку на колеџима и универзитетима за даље студије, дао неке људе да иду у Јапан за обуку. Дугорочна стратегија јасно, нека Бое је почела неколико година испред резерви талента индустрије, што је важан фактор у победи.

Године 1998., ТФТ ЛЦД у глобалном флат-панел дисплеј технологијом предност постепено јасно, Бое почео да распоред у пољу за приказ равним екраном. У новембру те године стицање Зхејианг Вацуум Елецтроницс Цо., Лтд. 60% акција, формирања Зхејианг Бое, како би ушли у терен ВФД (мали дисплеј величине). 1999 стицање Шенжен слова Бридге интелигентан технолошке компаније, основана Шенжен Бое интелигентни систем приказа, како би ушли у ЛЕД. У децембру 2000. године, издавање Бое акција у Шенжен, финансирање 970 милиона јуана. До сада је Бое морао да савијају своје мишиће снагу.

图片 13.јпг


Набавку савремене Кореан ЛЦД пословања

Прилика увек даје предност онима који су спремни. Након азијске финансијске кризе 1997. године, Хиундаи група у 2000. години, појаве тешкоћа новчаног тока, што доводи у Корејском берзи превирања. Модерни група у ће модерне електронске распасти, одвојени, преименован Хиник Семицондуцтор Цорпоратион и ХИДИС (Модерна Технологија приказа Цо) је одговоран за ЛЦД одељење подружнице. До 2001. године, Хиундаи је био у стању да настави да инвестира у ЛЦД послу, и одлучио да прода ХИДИС удео.

За ТФТ ЛЦД индустрија је праг, гледајући у могућности за Бое, ово је животна шанса. ХИДИС има 2 и 3 генерација, 3.5 генерације три производне линије, годишњи капацитет производње од више од 3 милиона, рангирање девети у свету више од 20 панела предузећа, она производи екран од 17 инча трећи је рангиран у свету; има независна Р & Д институције, Р & Д пројекти покривају материјала, резервних делова течним кристалом уређај и његова уређај активно развија 4. литографа и течног бацала технологију кристала, са 300 патентима, развој на ФФС широка перспектива технологије је један од светских три званичне технологије; it also has a marketing network resources complete market ability, all over the world.

At that time showed the acquisition of interest in the United States, Japan, Taiwan and other enterprises, in order to reduce the risk of overseas mergers and acquisitions, BOE selection and Taiwan joint bid for the company of the sword. In June 2001, the BOE joint enterprises and modern group signed a letter of intent, the transferee 80.1% stake in HYDIS, the remaining 19.9% is held by the Hyundai group. In November of that year, the BOE is independent of the acquisition of STN-LCD and HYNIX's OLED business, and established an independent company in South korea. (Taiwan sword degree in process and the BOE cooperation, even small movements, the BOE's intelligence to South Korea and South Korea; but this time the BOE has established a good relationship, timely informed to the BOE BOE, then exit. The Taiwan company signed an exclusive agreement with HYDIS to buy HYDIS for $650 million and pay a deposit of $10 million, but ultimately failed to raise money for abortion. Taiwan sword in 2004 by the Taiwan's takeover, renamed as Hong Technology).

Taiwan sword of exit, the BOE comeback in 2002 and HYNIX signed an agreement of intent, because of the modern group debt crisis deepens, coupled with the second half of 2002 LCD suffered recession period, the rush to sell. South Korea agreed to the final price of $380 million, all of the equity transfer of HYDIS to the boe. In order to avoid risks, the BOE set up BOE in South Korea (BOE) -HYDIS, and to the South Korean assets mortgage subsidiary, successful loan of $230 million from the Bank of Korea, plus the BOE investment of $150 million, the two sides in January 21, 2003 officially sold, this time from the beginning for nearly two years.

The appropriate transaction, the delivery of assets in January 2003 after the completion of the preliminary, the global panel market prices immediately began to rise, prosperity continued until June 2004. During this period BOE-HYDIS earnings $60 million. The acquisition of resources, solve the technical sources, BOE patent barriers, starting the market and core technical personnel and other strategic issues. To lay a solid foundation for the BOE "overseas acquisitions, domestic rooted road.

In September 26, 2003, the BOE to invest 10 billion 300 million yuan in Beijing Yizhuang economic and Technological Development Zone, built the first 5 lines (second). The BOE BOE shares accounted for 75%, South Korea $125 million investment in shares accounted for 25%. The success of overseas acquisitions, domestic 5 generation line construction and the time of liquid crystal cycle increases, prompting Wang Dongsheng's "ambition" expansion, he will rapidly expand the business scale, go with liquid crystal giants. The BOE has carried out three major strategies: immediately grounded plan, overseas listing and team ownership. The "root plan" is through the 5 line construction, the ability to acquire the localization; "overseas listing" is based on the LCD business in the overseas market, to raise the funds required for the 5 generation line; "team ownership" is the implementation of equity incentive plan, with the BOE together into the back lock shaft. Wang Dongsheng's wishful thinking is this: if the overseas listing is successful, can be used to raise $1 billion 200 million in funding the 5 generation line investment within 5 years, then holdings of 12 to $3 billion, while the construction of the 6 generation and the 7.5 generation of a line. If these goals can be reached, the BOE in 2008 to enter the world top 5, a chance to win the top three industry.

But this idea was destroyed by a small event. In June 2, 2004 the "Beijing News" published an article on "BOE curve MBO hidden wealth surge puzzle" article executives, questioned the BOE management stock ownership plan, the Commission halted the BOE Hongkong listing plan. Listing and financing after the bursting of the BOE had to seek bank loans for the construction of the 5 generation line financing. In April 8, 2005, led by the Construction Bank China, including CDB, Chinese bank, bank, bank, Huaxia Bank, China Merchants Bank, Beijing bank, Xiamen international bank, nine bank syndicate, signed a $740 million loan contract with the BOE 5 generation line for construction. In addition, the Beijing municipal government provided 2 billion 800 million yuan of loans. 90% of the total investment of the 5 generation line from bank loans, such a financial structure was later proved to be a lot of risk, but also to make its original idea of the expansion plan aborted.

In order to ensure that there is a market starting in 2003, BOE spent HK $1 billion 30 million acquisition of Taiwan AOC 26.38% stake, becoming its largest shareholder. AOC was the world's largest computer monitor on behalf of industry and commerce, annual sales of more than 22 million units, accounting for the global market share of 35%. The acquisition of AOC to solve the marketing problems of BOE 5 generation line 1/3. In May 25, 2005, BOE 5 generation production line successfully. Since then, the production of high yield, from the initial stage of the monthly production in March, expanded to 60 thousand in August 2006, in September 2007 reached 80 thousand, in July 2008 has reached a monthly output of 100 thousand. Become one of the best production lines of international operation efficiency and profitability.

The 5 generation of the successful production line, as the BOE industry personnel training "learning platform". In the process of development, the BOE professional engineers from less than 300 people, the rapid growth to more than 2 thousand people; then continue to expand production capacity, to provide manpower reserve. In the aspect of technology, the BOE in acquiring the South Korean modern FFS wide viewing technology, continuous research and development of a large number of additional proprietary patents, especially the HYDIS 3.5 generation line amplification to the 5 generation line, a large number of unique technology breakthrough, the formation of AFFS wide angle patent system. Because AFFS is more advanced than SHARP's VA technology, Samsung and LG have proposed cooperation with. At the same time, the BOE 5 generation line, also attracted dozens of upstream manufacturers (by international enterprises) investment in the vicinity of Yizhuang, the. Suppliers to join, become an important source of BOE absorb external of the latest technology.

图片14.jpg 

Beijing Yizhuang BOE 5 generation line production workshop

Almost died before dawn

The liquid crystal cycle began to rise from 2003, 15 inch LCD panel prices had soared to $230 per piece, which had just acquired South Korea HYDIS BOE group, 11 billion 180 million yuan, a record year revenue soared 133.7%; net profit of 403 million yuan, increased 386.7% over the previous year. But from the beginning of the second half of 2004, the LCD cycle into the recession, 15 inch panel prices fell to $145. Not only South Korea began to BOE Beijing 5 generation line losses, and in 2005 the first production also coincided with the trough. Because this is the first production line of BOE, the initial yield is not high resulting in operating losses, coupled with the 5 generation line that must be extracted 1 billion 300 million yuan of equipment depreciation, loss of 1 billion 600 million yuan in 2005 boe. This is the first annual loss since the company was founded in 93. In 2006, the market is still sluggish, prices continue to decline, BOE annual loss of more than 1 billion 700 million yuan.

Two consecutive years of losses brought great pressure to the boe. An important reason is that the pressure is almost unbearable: when the 5 generation line not listed overseas financing, but with bank loans, the BOE's financial burden is very heavy. 5 generation line equipment depreciation takes 7 years, and bank loans require settlement in 5 years. By April 2007, the 5 generation line into the syndicated loan repayment period. At this time the BOE is unable to repay, the only way is to get the loan, otherwise the company's cash flow will break.

Under great pressure, the BOE began around for help, please Beijing municipal government to coordinate, and invited each bank in syndicated to Beijing 5 generation line to visit, to explain why they need extension. After hard work, in the end of May 2007, the banks agreed to extend the loan period from 5 years to 10 years. This is what makes the BOE back to life. In order to alleviate the financial crisis, some BOE began to sell assets to obtain cash. In May 2007, the BOE to HK $2 billion 400 million sold a stake in AOC. The money used to repay the loan, the company's debt ratio decreased from 78% to 50%.

Later BOE Korea BOE-HYDIS shares are sold, although not entirely out of the financial pressure. After entering the LCD recession, BOE-HYDIS began to lose. Originally prepared to adjust structure of the BOE (such as the production of labor-intensive Chinese moved from 1700 workers, will be cut to 800), but was firmly opposed to the local union. The BOE had put forward the patent ownership buy it all as the injection conditions, but did not talk to. Due to insolvency, BOE-HYDIS entered the judicial process. In May 2007, the Korean court will start the regeneration process, BOE-HYDIS to $300 million transferred to Taiwan PVI, BOE all exit (BOE-HYDIS also holds a 10% stake in Beijing 5 generation line).

The crisis also contributed to the growth of enterprises, in the huge financial pressure, the BOE internal started the "3020" action, that is to improve the product value of 30%, 20% to reduce the unit cost, speed and quality. All the staff were mobilized and several thousands of improvement measures were put forward to reduce the production cost. In order to stabilize the team, the BOE will wages increased by 20-40%, the initiative to further stimulate the employees. At the same time, the BOE to further strengthen the marketing power, reorganization of the sales department, the sales team stationed in the factory to the customers, enhance customer service response speed. By 2006, the BOE has customers including Samsung, LG, PHILPS and DELL and other famous company. At the same time, efforts to explore the market crisis, the BOE in China market rapidly rising sales, by July 2007, China district sales have reached 55 thousand a month, 8 times a year ago, China similar products in the market, almost entirely by the BOE occupation.

The ability of rapid growth in the crisis, which laid the foundation for the BOE better operating conditions. In June 2007, the global LCD panel market began to pick up, the BOE realized the first quarter earnings. The 5 generation of all-round improvement of the operation of the line, the BOE in 2007 net profit of 700 million yuan, and at this stage quickly paid off most of the debt. But the roller coaster effect LCD cycle continues, the first half of 2008, BOE profit 700 million yuan, to the second half of the year, the financial tsunami, the global TFT market once again plunged into recession. The BOE flagship 19 inch LCD screen as an example, the first half of 2008 the price of $120 per piece, to January 2009 has dropped to about $50, resulting in the first half of the loss of more than 1 billion 300 million yuan. The draw, 2008 annual loss of 800 million yuan boe.

But with a recession confound different, the latest round of this recession, despite the losses, the financial basis of the BOE, because most of the pay off bank loans, much more stable than before. Especially after 1 years before the test of life and death, the BOE for LCD cycle has a very strong psychological ability. Then, with a struggle for survival on the contrary, in the liquid crystal recession cycle has not ended, the BOE began a massive expansion of the pace. This is a global TFT LCD panel industry nervous cycle of anti cycle.

A contrarian expansion LCD storm

As the LCD industry development calendar proves , enter this industry was like riding a tiger, uncomfortable riding down, but more dangerous. As long as you do not want to quit, you must continue to expand the scale of investment. BOE management is very clear: the 5 generation line cutting panel, and can supply the most potential market, large screen LCD tv. China is the world's largest LCD TV market, annual sales of more than 30 million units, the output value of more than one hundred billion yuan. As the core of the large-size LCD panel, all rely on imports.

BOE 5 generation line after the completion of the expansion plan, should start from the "dragon plan" in Shenzhen. The second half of 2005, in support of the Shenzhen municipal government, by restricting the import panel the pain of SKYWORTH, TCL, Konka, Changhong and other four color TV giant, plans for a joint venture in Shenzhen construction of the 6 generation LCD panel production line. But in the pursuit of technical support to foreign companies, or simply refused, or be asked for a huge transfer fee. So they take the initiative to find the BOE, each accounted for 40% of the shares, plus the super company (on behalf of the Shenzhen municipal government) accounted for 20% of the shares, the formation of the Shenzhen Julong photoelectric company (registered capital of 8 million yuan). Shenzhen municipal government also expressed willingness to provide 7 billion 700 million yuan of financial support.

In fact, in the preparation of BOE 5 generation line, while the establishment of the B2 project of the 6 generation line, just because the overseas listing plan to implement the abortion. Dragon plan agreed immediately on the formation of the BOE technology team of hundreds of people. But after the news came out of the Dragon plan, the Japanese SHARP in June 2006 to take the initiative to build a 7.5 generation line of Shenzhen's plan, the Shenzhen municipal government and the four major color TV giants have shaken. Changhong simply do the withdrawal of plasma (PDP), BOE languishes in. After a year of negotiations, SHARP violated its original commitment to require the transfer of technology under the control of the case, leading to negotiations to terminate in September 2007. SHARP later went to Shanghai when the spoiler, SHARP and SVA cooperation of the 6 generation line project has been approved, it withdrew from the. In this way, the Japanese played around the country after a circle, so that China's high generation LCD panel production line at least postponed 2-3 years. China's imports of more than 30 billion US dollars a year panel.

At the end of 2006, the BOE and SVA NEC losses were 1 billion 500 million and 2 billion yuan, Ivo is difficult. In this case, the three companies have explored the integration, but it is difficult to reach a consensus on the management of the dominant. By 2007 the market improves, it will settle a matter by leaving it unsettled. In the next development strategy, think on the high generation line of BOE to the risk is too big, so I decided to choose a into can attack, retreat to the road of low generation line construction investment scale is small, small and medium-sized market in the LCD panel market to the strongest, and then to Gao Shidai to Xian Kuozhang.

In 2007 through the financial crisis, the BOE had started to expand the opportunity, and the first step is the construction of Chengdu in a 4.5 generation line. This project comes from the Dragon plan, several local governments (Wuhan, Chengdu, Changchun etc.) the possibility of actively looking for talks at the local BOE production line. Because of Chengdu city to provide better conditions, the two sides hit it off.

Although not built high generation production line, but the Chengdu 4.5 generation line to take the mode of financing, is a significant breakthrough for later BOE construction of the 6 generation and 8.5 generation line opened a financing channel. The success of this model from the Beijing municipal government to invest in the 5 generation line. Previously, the Beijing municipal government (by SASAC Beijing industrial investment company) 2 billion 800 million loan to the BOE to support the 5 generation line construction. In the later encountered financial difficulties, the BOE BOE loans into shares, on the one hand can help the BOE survive, while the government can still through the capital market recovery funds.

The Beijing municipal government agreed to this approach. It turned out that this investment is very cost-effective for Beijing. In addition due to the project and get revenue (profit and $about 1000000000 each year on the 5 generation line upstream matching enterprises taxes paid 2 billion 780 million yuan), later BOE's stock price from 2.72 yuan debt of up to 12 yuan, the Beijing municipal government in the share price of 10 yuan will be half of the Equity Cash sold 2 billion yuan and the rest of the equity market capitalization of more than 2 billion 500 million yuan.

This experience shows a new way of financing for the BOE: to the government or the specific "strategic investors" issuance of shares to obtain enough capital. So this model is applied to the Chengdu project. Chengdu in addition to providing land, tax and other aspects of support, but also provide financial support. In July 2008, the BOE had a private placement for the Chengdu 4.5 generation line, Chengdu to the issuance of shares of 1 billion 800 million yuan. In addition, the National Development Bank led consortium to provide 1 billion 600 million yuan of loans, and the repayment period is 10 years. In March 2008, second of the TFT line of BOE, Chengdu 4.5 generation line project, a total investment of 3 billion 400 million yuan, to mass production in October 2009, April 2010 reached full production. The utility model relates to a small size liquid crystal screen which is mainly used for mobile multimedia terminals. The completion of this round of investment, the BOE's capital channel and industrial development through the basic relationship.

Once you find a new financing mode, the BOE "ambition" re initiation, start looking for the construction of the 6 generation line opportunities; and the target is mainly aimed at three areas of the Yangtze River Delta, Pearl River Delta and Bohai bay. Originally the BOE still consider the choice of Shenzhen, in addition to transportation, market and other factors, the 6 generation line to finance 17 billion 500 million yuan, must be with the city has the resources to talk about cooperation. In April 2008, the management of the BOE was invited to visit Anhui Hefei, a Hefei municipal government moved. Site of the Hefei land area has been ready, Shenzhen also promised to how much they gave much. After the evaluation, the BOE found that Hefei is a good choice. Here the east west of the Yangtze River Delta, the hinterland of central China, more important is full of water and electricity supply (a 6 generation line of daily water consumption of more than 20 thousand tons, the power consumption, the Yangtze River amazing) and Chaohu, and Anhui province is a power output. In addition, Hefei's technical personnel intensive, ranking fifth in the country, but the staff is relatively stable. At the same time, Hefei has accumulated a number of relative size of the household electrical appliance industry, but because of the technical content is not high and unstable. Hefei municipal government in full consideration of the risks, make the BOE 6 generation line project.

The autumn of 2008, BOE signed with the Hefei city 6 generation line capital framework agreement, Hefei promised invested 6 billion yuan, and 9 billion yuan in additional promise guarantee is not successful. In April 13, 2009, plans to invest 17 billion 500 million yuan in the BOE 6 generation line in Hefei started. Due to the construction of the BOE 6 generation line, has been for 3 years, so technically very confident. November 17, 2010 Hefei 6 generation line production, the design of the monthly production capacity of 90 thousand, the main cutting 18-37 inch TV and computer display.

In June 8, 2009, the BOE is approved by the Commission after the announcement, the issuance of 12 billion yuan for the Hefei 6 generation line orientation. As the community optimistic about the LCD industry (the central government has been listed as the focus of the development of new types of monitors), coupled with the local government to join, making investors confidence. The BOE smoothly from the capital market to raise 12 billion yuan, the Hefei municipal government only paid 3 billion yuan, let the 6 generation line settled in Hefei. And after the 6 generation line construction, has attracted more than a dozen supporting enterprises in Hefei development zone. This cluster of industries, so that Hefei had to apply to the central government to increase the Development Zone land permit.

After the financial crisis in 2008, in response to the threat of recession, the Chinese government has also launched a counter cyclical investment, launched a 4 trillion investment plan. Beijing municipal government for stimulating domestic demand, investment projects, the person in charge of the Yizhuang Development Zone, immediately think of the BOE 8 generation line. In fact, early to declare BOE 8 generation line project to the city, but was then busy with the Olympic leaders to attend to the matter. The support from the government, the BOE 8 generation line immediately enter the program implementation phase. In August 31, 2009, BOE 8 generation line (after adjustment for the 8.5 generation line) foundation in Beijing Yizhuang Development Zone, a total investment of 28 billion yuan. Since the 8.5 generation line in the process of the line with the 6 generation and there is no essential difference, but the process has increased the difficulty, so the project is advancing very quickly. Samsung, LG, SHARP are built in the 5, after the 6 generation line, built the line of the 8 generation

BOE 8.5 generation line project construction area of about 710 thousand square meters, is located in Beijing Yizhuang economic and Technological Development Zone East of C1, C2, C5, C6 block, including the array of factories, into a box factory and color film factory, factory module and comprehensive power station, comprehensive office building, sewage treatment plant and other facilities. Design capacity of 90 thousand glass substrates per month, substrate size 2200mm * 2500mm. In July 31, 2010, building the main structure of the cap, the end of December 2010 began to move into the process equipment. Plans to put into operation in 2011, the three quarter of June 2011 to achieve mass production. After the project put into operation, can drive a large number of supporting enterprises, the annual output value of nearly 100 billion yuan, providing more than 20 thousand jobs. Beijing municipal government, the national development and Reform Commission and the Ministry of industry has given strong support for the project. In April 2009, the national development and Reform Commission approved the first Chinese TFT-LCD technology in the establishment of the National Engineering Laboratory, boe. In order to promote the development of liquid crystal display devices, the integration of upstream and downstream technology, marking and personnel training.

图片15.jpg


The remnants of the 798 Art District in Beijing bauhaus. This huge factory was originally Beijing radio three factory, built in 1957. Since the 50s of last century, China has built a large number of electronic enterprises, but in the planned economy system, most of these enterprises failed to form competitiveness. To the 80s of last century, a large number of technological transformation in bankruptcy.