info@panadisplay.com
Тренутна ситуација и развој тренд ЛЦД панел индустрије Кине у 2017.

Тренутна ситуација и развој тренд ЛЦД панел индустрије Кине у 2017.

Mar 21, 2017

У 1970-их и 1980-их година на ЦРТ процветала, ЛЦД технологија постепено одрастао и био примењен у микро дисплеја екрана апликација, као што су калкулатора. У касним 80-их и почетком 90-их ЛЦД почео да се примењује у области великом дисплеју величине, у поређењу са ЦРТ, ЛЦД технологија има бројне предности и постепено препозната на тржишту, проширити области примене, и заменити ЦРТ у многим областима . У 1990, ПДП-технологија је такође развијен и примењен у области телевизије, време на тржишту ЦРТ, ЛЦД, ПДП-три технологије коегзистирају и такмиче једни са другима. Почетком двадесет првог века ЛЦД поражен ПДП у технологији и перформансама, примена ПДП је у великој мери стисну, цијена ЛЦД и постепено откривају предности, посебно брз раст у Јапану, Јужна Кореја, Тајван ЛЦД екран снабдевање, што ЛЦД ЦРТ преузме оригинални тржишту, сада ЖК постао најшире примена дисплеј технологију.

Ликуид цристал панел индустрија узводно материјали или компоненте, укључујући течних кристала материјала, стакла подлогу, поларизатор и осветљењем ЛЕД (или Цолд Цатходе Флуоресцент тубе ЦЦФЛ, ЦЦФЛ чине само мање од 5% тржишног удела). Средњем је углавном процес произвођача панела производњу, кроз производњу ТФТ низа и ЦФ супстрата на стаклене подлоге, ЦФ као горња плоча и ТФТ плочом само перфузије течног кристала и монтажу, и на крају пасте на поларизатор, повезује ИЦ ДРИВЕР а плочица контрола за монтажу и позадинског осветљења модул, и коначно формирање целог ЛЦД модул. Низводно је мноштво апликација у различитим областима марке на терминал, произвођача монтаже, итд .. У овом тренутку, Сједињене Државе и Јапан и Немачка су углавном посвећени горњих индустрије сировина, док је Јужна Кореја, Тајван и копно су углавном у индустрији да се развије производњу средњи панел.

са високо генерација линије су пуштена у рад, за производњу плоча капацитета, ниво технологије константно, индустријска конкурентност постепено повећава, индустрију панел данас, Тајван, Јужна Кореја, Кинески Кинески подељена на три Кину, у 2019. се очекује да постане у свету први.

Током протеклих десет година, равна плоча дисплеј индустрија Кине да постигне прескочи развој, укупна величина индустрије је био међу три најбоља на свету. Кина брзо ширење производног панела капацитета, иако је велики број јапанских произвођача панела да савлада кључних технологија, али постепено губи конкурентску предност цене, компримовани производњу плоча капацитета. Панел производни капацитет у Јужној Кореји, Кини, Тајвану и копна да се фокусира на три, Кина ће постати највећа светска производња ЛЦД екран база.

Од четири квартала 2016. године, Бое глобални тржишни удео је наставио да се побољша: интелигентни мобилни телефон ЛЦД екран, таблет рачунара, лаптоп рачунара дисплеј тржишни удео први у свету, до секунду глобалне екраном, ЛЦД телевизор да задржи лопту трећину . У ЛЦД ТВ панел, Кина, Произвођач панел испоруке су заузели 30% глобалног износу до 77 милиона, по први пут изван Кинески Тајван 25,5% удела на тржишту, рангирање други у свету после Јужној Кореји.