info@panadisplay.com
ТФТ ЛЦД екран ради

ТФТ ЛЦД екран ради

Jan 17, 2017

Говоримо о принципу ТФТ, ТФТ је андqуот; Танки Филм Трансисторандqуот; скраћеница, генерално односи приказује кристалима танког филма, а заправо се односи на танке-филм транзисторе (матрица)-може бити андqуот; ацтивеандqуот; да бисте контролисали појединачних пиксела на екрану, ово је такозвана активне матрице ТФТ (активна Матрица ТФТ) дошао да буде. Како сте забога долазила слику? Основни принцип је једноставан: екран броја пиксела могу да се било која боја светлости, и док год те контролисати боју за сваки пиксел приказати могу да остваре своје циљеве. Обично се користи у ТФТ ЛЦД технологији позадинско светло, за прецизну контролу сваки пиксел боја и Светлина ће потребно инсталирати након сваког пиксела затварача-као прекидача, када андqуот; где је опенандqуот; светло долази, и андqуот; Схуттерандqуот; Угаси светло, након што га није могао проћи кроз. Наравно , технички је заправо није једноставно само као рекао да спроведе. ЛЦД (течним кристалима) је да користите својства у кристалима (за тецност, кад се загреје, кристална солидно кад се охладила), на ЛЦД има три облика:

Слој глине налик (Смецтиц) ЛЦД
Сличне добро љибице од филиформ ЛЦД (Нематиц)
Слична холестерол (Цхолестиц) ЛЦД
Према начелу ТФТ и ЛЦД монитори су филаментоус, када промене у средини спољни такође ће променити своју молекуларну структуру, која има различита физичка својства – и #39; лл домета за светло или знак стоп сврху--то јест, као венецијанско засљепљује.

Знате за три основне боје екрана сваки пиксел потребно три сличне описаним представљају основне компоненте, контроле три боје црвене, зелене и плаве, односно.

Тренутно најчешће користи од уврнуту нематиц ТФТ течним кристалима (Тwистед Нематиц ТФТ ЛЦД), следећем дијаграму објашњава принцип рада овај ТФТ монитора. Постојећа технологија се разликују, смо приказаће детаље у другим чланцима.

У горњу и доњу бразде на оба слоја, од којих горњи Гроове је вертикално, док је на нижем нивоу су распоређени у хоризонталној. Док на нижем нивоу су распоређени у хоризонтали. Када су затворене напона кристалима у природном стању, са сјајним фигура 2а тwистед нематиц ТФТ монитора љематски дијаграми слој расутих светло кроз сендвич после, 90 степени обрт може доћи, што можете снизити лаган проток.

После је напон између два слоја, то генерише поље ЛЦД су распоређене вертикално, тако светло би не рикверц-тхе резултат да светлост не могу бити пренесене.