info@panadisplay.com
Силицон вафли потражња већа од понуде, К2 цитат Сурге, К3 Рисе Насилно

Силицон вафли потражња већа од понуде, К2 цитат Сурге, К3 Рисе Насилно

Mar 03, 2017

Полупроводника 8 инча и снабдевање силицијум обланда тржиште 12 инча је све мирно, укључујући фабрике копно полупроводника Цоре Хуахонг недавно почео да се иселе да зграбите робу, индустрију која је напред ставио већа од уговорене цене од 1 до 2, надајући да би могли потписати са силиконским фабрике обраду плочице за пола године.

У међувремену, велика фабрика Меморизер, Нокиа, проширује производњу 12 инча силиконских плочица, надајући се да спакујем неке производњу глобалне вафла.

Правно лице је истакао да су цене силиконских плочица после прве сезоне у другој сезони и да се повећа, цена уговор се очекује да ће порасти 10% величине, због недавне фабрику земљишта и Самсунг су снимљене опљачкали мањак ситуацију снабдевања, постоје знаци погоршања, очекује се у трећем кварталу од 8 инча и силиконских плочица уговорене цене 12 инча да се појави скупова, укључујући прстен спхерулитес, Тајван Сцарлетт, кристал, СембЦорп кристал силицијум фабрика обланда ће непосредну корист.

Полупроводника силицијума обланда биљка у првом кварталу ове године због несташица, цена се први пут у 8 година да се опорави, јер је прва половина процеса фабрике полупроводника у критичном тренутку, ливнице, почео ТСМЦ-10 нм скала да се убрза и повући великог капацитета, УМЦ Товар 14 нм, такође је почела да улази у фазу производње, као и за постројења за складиштење, као што су Самсунг и микрона, драм процес званично ушла 1к / 1г nano 3Д генерација НАНД почео чишћење гласање. У том случају, потражња силицијум обланда се драматично повећао, али и пусх уп друго повећање четвртина цена уговор од око 10% величине глатко.

Индустрија је истакао да, зато што је прво полувреме је ново време процеса тачка мали, испитивање и мониторинг (тестирање / мониторинг) силиконских плочица ће бити озбиљан недостатак проблем у марту, Тајвану и Јапану силицијум обланда биљка нема нових производних капацитета, производни капацитет и тестирање производњу и праћење преноса обланда, првобитно се користи у 8 инча и 12 инча силиконских плочица за производњу и снабдевање несташица ће видети пад, недостатак проблем ће постати јасно у другој половини другог квартала.

Овом приликом, ради на проширењу фабричку копна индустрију 12 инча, али је почео да се шири понуду силиконских плочица. Индустрија је истакао да је, у језгру и Хуахонг копно полупроводника фабрике ове године су нови капацитети постепено отворен, али се суочавају са притиском снабдевања силиконских плочица, тако да поред СхинЕтсу и СУМЦО јапанске индустрије да ухватите робу на високе цене, али и на прстен, Тајвану, спхерулитиц кристала, кристала и СембЦорп Скарлет и Тајван индустрије да зграбите робу, и изнео већа од уговорене цене 1 ~ 2 цена, у нади да потпише друга половина период, због велике потражње у другом пола године.

Поред тога, Словачка Хиник матична компанија СК Гроуп објавила је цена $ 530 милиона у јануару ове године, стицање ЛГ групе, четврте по величини на свету силиконских плочица фабрике у ЛГ Силтрон, надајући се да ће консолидовати СК Хиник силиконских плочица снабдевање.

Јер ЛГ Силтрон ЛГ око 2 силицијум обланда, Словачка пуцао након спајања, Нокиа суочава са недовољно снабдевање ПР ессуре, тако иу дан раније на Тајван да траже изворе, и наћи више куповине за Схеунг Ван спхероцристал.

Правно лице је рекао, у другом кварталу обланда цена је одређена 8 инча и 12 инча, порасле истовремено, и у копнених биљака и Самсунг стране зграбите робу, обланда недостатак ситуација у трећем кварталу је јаснија је повећање цена ће се појавити поново тржиште, и Скарлет, кристално прстен Цристал Цристал индустрија је врло повољна.

Индустрији полупроводника је истакао да је 8 инча силикон обланда за прву половину цене уговора повећања од 5% у трећем кварталу може бити повећање од 10%; као и за силиконских плочица 12 инча у првој половини цене уговора повећања од 15 ~ 20%, трећи добит четвртина цена може директно на 20%, 12 инча Епитакиал Силицон обланда (Епитакиал Силицон вафел) не искључује трећина сезона видео цену од $ 100.