info@panadisplay.com
Самсунг под утицајем догађаја од Саде

Самсунг под утицајем догађаја од Саде

Mar 08, 2017

Електронска индустрија представља Самсунг и ЛГ се постепено смирила. С једне стране, то је брз раст кинеских локалних брендова, тржишни удео и даље опада. С друге стране, због тренутне ситуације и постојања могућности губитка кинеском тржишту. Ово ће бити за електронску индустрију, као један од стубова индустрија корејског економског опоравка цаст тежак сенку.

Због сумње да је примао мито на јужнокорејски председник Парк Геун Хје и најбољег пријатеља Цуи Схунсхи, Самсунг Гроуп, највећи јужнокорејски предузеће "принц" Самсунг Елецтроницс потпредседник литијум Заиронг недавно суд одобрио хапшење.

Заједно са претходним Напомена 7 бомбашких напада и других догађаја, постоје врхунски руководиоци Самсунг Елецтроницс сматра да је сада највише озбиљну кризу јер је група је основана 1979. године.

"Самсунг има прехладу, Јужна Кореја ће имати грозницу." То није претеривање.

Подразумева се да је Самсунг привредна комора је почела као мала пиринча радњи, Самсунг је постао један од водећих светских технолошких компанија у последњих неколико деценија.

Са становишта података гледишта, у 2011. години, 149 милијарди $ прихода Самсунг Групе чине 13% од Јужне Кореје БДП, приходи Самсунг Гроуп од 305 милијарди $, што чини 21,67% од Кореје БДП-а у 2014. години.

Компанија Самсунг Елецтроницс, која је водећи предузеће, у 2016. приходи до 201 билиона вона ($ 174 милијарди долара), оперативни профит од 29 трилиона и 200 милијарди вона (25 милијарди долара, 600 милиона). До сада је тржишна вредност Самсунг Елецтроницс до 241 милијарди $ 100 милиона долара (око 16529 јуана), рангирање топ четрнаести на свету.

У Јужној Кореји у оквиру тржишне вредности листираних компанија у првих десет, Самсунг има већу тржишну вредност од девет предузећа.

Речено је да је на међународном тржишту, Самсунг Елецтроницс производња ЛЦД ТВ, ЛЕД ТВ и полупроводничке производи продају на врху листе.

Истовремено, Самсунг је највећи свјетски меморије чипова, Самсунг мобилни телефон има дугорочну више од 30% удела на међународном тржишту, а његова производња не само опремљен са Самсунг-ов екран у компјутер, телевизор, мобилни телефон и други уређаја, такође, обезбедити и друге произвођаче, укључујући конкуренте, многи ТВ произвођачи користе Кина Самсунг дисплеј. Чак и ЛГ и Самсунг иПхоне Аппле Инц тужба наставља да производи велики део делова које пружа Самсунг, укључујући и процесора, ДРАМ блиц и осталих кључних компоненти као део екрана.

Компанија Самсунг Елецтроницс у Јужној Кореји је заиста кључна. Иза тога, она је дуго времена у Корејском електронској индустрији има јаку конкурентну моћ у свету.

Међутим, ова ситуација се брзо прекинуо раст кинеске технолошке компаније.

Најчешћи пример је домаћи мобилни телефон, оштар наступ у последњих неколико година, у жестокој конкуренцији, Самсунг мобилни телефон на тржишту акција ће се постепено ерозију.

Подаци показују да је у 2014., са порастом проса и Хуавеи и других домаћих мобилних телефонских компанија, Самсунгов удео на тржишту је пала на 12,1%, до 2015. године, просо сустиже; У Кини тржишним уделом био је 7,7%, а првих пет пропустио.

Према трећој статистичка агенција парти ИДЦ-пуштен 2016 глобалних паметних мобилних пошиљке телефон статистику са подацима, у четвртом кварталу 2016. године, Хуавеи, ОППО, виво, Кина пошиљке су трећем месту у свету на пето место, далеко превазилази стопу раста Самсунг три Марка.

Поред тога, у области чипова, просо компанија је недавно објавио хигх-енд позиционирање независног истраживања и развоја чипа ударни С1, заједно са Хуавеи и других произвођача домаће чип за Аппле, Самсунг и друге офанзиве.

У 27. фебруара, британски истраживачки фирма ИХС Технологија објавио јануар 2017 глобалних испорука ЛЦД панел, Кина највећи панел одлука Бое технологију групе (Бое) по први пут до прве. Јужна Кореја је био врх ЛГ монитор пао на секунду. Кинески у највећем тржишту на свету је Бое у области ИТ као језгру, повећавајући снабдевање, из Јужне Коре ан произвођачи узео учешће.

Али исто тако треба имати у виду да у великом пројекту ТВ-екрана, тржишни удео компаније ЛГ је још до 21,4%, на првом месту. Затим Иннолук 16.3% Бое, на трећем, 15,9%.

Иако је Бое тренутно заузима прве испоруке светске, али јужнокорејски компаније ЛГ и Самсунг-ове укупне испоруке достигао 31,5%, више од 22.3% Бое.

То значи да је Јужна Кореја и даље има предност у односу на великог панела, као што су ЛЦД ТВ, ултра високе дефиниције ТВ, итд .. У исто време, јужнокорејски компаније деле технологије и тржишта акција предност, али ИХС очекује да Бое ће се ускоро придружити конкуренција у индустрији. 2017. година ће бити година за домаће панел одлука да прошире своје пословне области и да уђе у велико тржиште панел доминирају корејске компаније.

Подаци такође показују да је у трећем кварталу 2016. године, удео у Јужној Кореји у глобалној ТВ тржишту је и даље прва 32.2%. Међутим, тржишни удео кинеских предузећа је достигла 31,9%, јаз између два оштро смањен на 0,3 процентна поена.

Кинеске компаније су сустиже Кореји алармантне размере. Јужна Кореја Економски институт истраживања објављена у јулу прошле године, изјавио је Јужна Кореја у извештају о конкурентности предузећа, конкурентност предузећа у осам индикатора корпоративних зарада, раст, производни скали, патентне пријаве, у износу од иностранству спајања и аквизиције од пет делова, кинеска предузећа знатно више у односу на јужнокорејске предузећа.

На крају, као један од језгра јужнокорејске стуба индустрије привреде, индустрије електроника није идеална, али и економска криза Јужнокорејски.

У светлу светске економске кризе сада, ако јужнокорејске Самсунг и ЛГ Елецтроницс производних предузећа за кинеском изгубила тржиште, економски опоравак Јужнокорејски ће бацити сенку тежак. Ја не знам да ли да носе овај губитак, Јужна Кореја.