info@panadisplay.com
КЛЕД и ОЛЕД: ко је прави победник?

КЛЕД и ОЛЕД: ко је прави победник?

Mar 07, 2017

Постоји само разлика писмо између КЛЕД и ОЛЕД, али постоје очигледне разлике у технологији и маркетингу. У 2017., Самсунг је објавио нови КЛЕД ТВ, Које су два техничка линије историјског порекла и техничких разлика? Какав процене тржишта и будуће перспективе?

Што се тиче историје развоја Самсунг и ЛГ у области телевизије, у основи са променом телевизијске технологије и раста. ЦРТПДПЛЦДОЛЕД свака фаза обе компаније су искусили или доживљавају. Важно је напоменути да је, Самсунг и ЛГ је лансиран 2012. 55 инчни ОЛЕД ТВ, и покушао да комерцијализације у 2013, али не и за годину дана, ОЛЕД је највећи присталице ЛГ стратегије пренос.

Свакако, један од разлога, укључујући и Самсунг и ЛГ у лице језгра ОЛЕД језгра водоотпоран технологије патента спора, али више или Самсунг на тржишту због флексибилне природе стратегије.

2014 ЛГ фокусирана на 4К ЛЦД ТВ, објављен у 2015 СУХД ТВ, 2017. године да створи нову КЛЕД ТВ. Да би се заузимају за квантна тачка технологију, Нокиа уложено 300 квантна тачка технологије патената са немачком Наносис компаније, такође стекао Сједињене Државе квантна тачка предузећа КД Висион. У исто време Самсунг није у потпуности одустане од ОЛЕД технологије, мала величина области АМОЛЕД има брз раст.

За разлику од ЛГ од 2012. године поштовање ОЛЕД логор, и стално побољшање технологије и технологије. У правцу ОЛЕД-материјал ЛГ позитивне хемикалије у блиској сарадњи са Митсубисхи Цхемицал, хемијске Сумитомо, амерички УДЦ, немачки Цовин компаније, да заједно промовишу напредак у индустрији ОЛЕД материјала.

Тако да сада видимо Спор између КЛЕД и ОЛЕД, у ствари, није само такмичење између Самсунг и ЛГ, али иза, производа, маркетинга такмичења у две технологије истраживања између група.

КЛЕД се разликује од ОЛЕД

Да би се заиста разумеју разлику између "К" и "О", неопходно је да се прво анализирају.

Идеална верзија КЛЕД технологије треба да буду активни Светлећа квантне дот материјали, примена уређаја за приказ не захтева позадинско осветљење и боје филтера. У садашњој фази, "бате" је у плавом ЛЕД пре дистрибуције квантне тачке филма, формирање вишег чистоће позадинског осветљења, кроз молекули течног кристала да би више Чисте перформансе боја.

Идеална верзија ОЛЕД ОЛЕД технологије треба да буде органски материјал активног светлошћу, РГБ примарних боја, композиције боја. Али, у овој фази "бате" верзији је употреба В ОЛЕД технологије ОЛЕД делује само као само светлост емитује, али у поређењу са механичком ротације течног кристала, и даље имају апсолутно црно и високог контраста такве карактеристике.

Тако да се чини да су два технологија идеална верзија су селф светао својства, КЛЕД је неорганска материја само светао, ОЛЕД органски материјал само светао, су веома ка будућности дисплеј технологију. Али зашто је тржиште Бате верзија тога?

У ствари, ОЛЕД-направио идеалну верзију технологије имају, у 2014. ЦЕС-покренуо Сони ОЛЕД телевизор је идеална верзија, има доста приказ нивоа емисија уређаја, укључујући и Самсунгов АМОЛЕД екран су идеални ". Али, тржиште је висока ефикасност и трошкова, ВОЛЕД у односу на РГБ ОЛЕД има бољи предност трошкова и радни век, више погодан за промоцију тржишта.

Идеалан верзија мало развоја полако, али на крају крајева, да ли је "ТФТ генерација", напредак великог простора, тржиште ће дати више стрпљења.

Онда говорити о стварној снази (упоредити са верзијом бате).

Осветљење: К побеђује. КЛЕД коришћењем ЛЕД позадинско осветљење, коришћењем високо осветљење ЛЕД модул, побољшање осветљења структуру, можете додатно побољшати осветљеност. Као што су Сони динамичном позадинско осветљење мастер верзије сјаја пика може достићи 4000нит, Самсунгов КЛЕД може достићи 2000нит, а могу осигурати да не 15с не пропада. Карактеристике ОЛЕД органског који емитују светлост, високог осветљаја је обавезна да буде органиц лигхт емиттинг боди слабљење, доводи до физичког оштећења није могуће вратити.

Блацк ниво: о победи. Нема сумње да КЛЕР може у потпуности да искључите позадинско осветљење. КЛЕД такође има локалну технологију за контролу светла, али не може да буде добра контрола сваког пиксела (осим СОНИ З9Д).

Рефресх рате и одзив времена: о победи. КЛЕД молекули течног кристала у електрични сигнал након примања механички процес ротације и ОЛЕД попут сијалицом, прекидач је завршена у инстант акцију.

ДЦР: К побеђује. КЛЕД има већу осветљеност, па у истој дубини боја и сиве случају, КЛЕД ће имати боље динамичне перформансе опсега.

Палете боја: К победе. Ми смо сви мамац верзија, са позадинским осветљењем + цолоур филтера филма режим, али квантна тачка спектар има природну предност.

Визуелна угао: о победи. ОЛЕД чак може прићи 180 степени.

Униформност: о победи. КЛЕР сама контролише карактеристике сваког пиксела светлошћу, довољно да се победи локалну контролу над КЛЕД светлости изазваног униформност екрана.

Греи: К побеђује. Схадов детаљ и транзиција у боји проблем да ли је ВОЛЕД или РГБ КЛЕР треба да буде не може да избегне проблем. Јер КЛЕР користи ПВМ или ДЦ затамњивање режим. Када се боја панела да достигне 10бит, који је, када је неопходно да се замисли молекули течног кристала који контролишу фино управљање ниво 1024, је веома тешка ствар.

Потрошња енергије: К победе. ОЛЕД-уштеде енергије, је у обављању црне сцене, али нормална употреба, исте величине као ОЛЕД ће бити већи од КЛЕД снаге.

Поређење тако много, КЛЕД и ОЛЕД-бате верзији исто се може рећи. Није ни чудо што су два логора су тренутно добро упарен у стању снаге.

Ко је победник?

Зашто морамо да разликујемо исход? Ми смо забринути због флексибилне екрана технологије, КЛЕД и ОЛЕД технологија штампе, могу се вршити у ултра танки флексибилан екран. Не могу постојати? Не само да је мамац верзија мирољубиве коегзистенције, будућност ће бити унапређен у идеалном верзији, иста ће бити мирољубива коегзистенција.

У технологији дисплеја, имамо различите начине да постигне, али нико није свемоћан, увек постоји одређена комплементарни однос. Баш као у послу онлине и оффлине, филма и телевизије у 3Д и ВР, кинеске медицине и западне медицине, су коегзистенција односа.

Међутим, сигурно је да би могли да разликујемо исход, јер је плазма била сува мртав. Који је разлог за то? Трошкови предност технологије за побољшање ефикасности одлучивања, који је најбрже брзине, и смањити трошкове, који могу имати последњи смеје.