info@panadisplay.com
ОЛЕД-и ЛЦД, један од њих је исплативије?

ОЛЕД-и ЛЦД, један од њих је исплативије?

Apr 16, 2017

КЛЕР се сматра да би могли да замене следећу генерацију ЛЦД технологије, тако да је у многим аспектима постоје многи мала предност, то је несумњиво.

Пре свега, највише вредан предност, наравно, ОЛЕД телевизор је црно-битни перформансе. Такозвани црно-битни перформансе, једноставно говорећи је црна телевизије може бити како црн. У овом тренутку, способност да се потпуно затворити сваки пиксел ОЛЕД екран ако не победника, то је чудно. Наравно, неки од бољих ЛЦД телевизори имају регионалну димовање технологију, али то још увек није као ОЛЕД црно бит перформансама тако деликатан, није савршен црно. Чак је први ешалон ЛЦД телевизора, неки је "хало" појава је увек неизбежно.

Онда је црно-бит ће свакако морати да поменути контраст. Тзв контраста је разлика између најлакши и најмрачније два екстрема ТВ-у. ОЛЕД победник, јер то може довести апсолутну таму перформансе, али у врло светлим сценама имају одличне перформансе. За опште критеријум квалитета, контраст је један од најважнијих атрибута, а чини утисак слике више аутентичан.

Само је поменуо ЛЦД ТВ позадинско осветљење, што је довело до униформност светлости у обављању могућност да осветљеност екрана је неуједначена. У овом тренутку, бочни светло-тип позадинско осветљење систем је посебно уочљиво, па чак и да ће бити маргинални светло цурења појаве. ОЛЕД бољи у овом тренутку, али то није савршен, нарочито у раној ОЛЕД ТВ ће имати неке проблеме који се појављују тамније у области екрана. Поред тога, ОЛЕД екран је површина може довести до одређеног степена неједнаке проблема.

Наредни ОЛЕД јака тачка гледишта, у ствари, ово је један од недостатака ЛЦД ТВ. ОЛЕД телевизор без обзира из угла екстремног, осветљења и боје неће бити значајно слабији, али ЛЦД телевизор не могу то да урадим. Иако неки ЛЦД телевизори имају боље-осе технике приказа, цена је релативно ниска у контрасту.

Сви знамо да је ОЛЕД екран је једна од предности мањој потрошњи енергије, јер се на екрану у тим мрачним местима, пиксела може бити потпуно затворена, како би се постигла најсавршенији уштеду енергије. Изненађујуће је, међутим, ЛЦД телевизори су често мање него ОЛЕД телевизора, па чак и бољи у стварној потрошњи енергије. Прво, потрошња енергије од ЛЦД телевизора је скоро само у вези са сјајем у леђа, што је врло стабилан. ОЛЕД телевизор да ураде више снаге, осим ако је садржај слика је само по себи врста мрака, иначе може само умањити осветљење, и ОЛЕД екран контраст перформансе је веома осетљива на светлост, што овај компромис се не исплати.

Наравно, ОЛЕД телефони и ОЛЕД телевизори су различити у позиционирању. Мобилни телефон живот је ограничен, ТВ увек има снаге везе и екстремно тешке квалитет и перформансе. Дакле, само реци потрошњу енергије овог дела, ОЛЕД телевизор и даље заиста освоји ЛЦД ТВ.

Ако желите велики екран ТВ ЛЦД може бити бољи избор. ЛЦД телевизори су веома богате избора величине екрана, и никада се 20 инча до 100 инча изнад може бити изабран по вољи. Можда зато што су услови производње су већи, бочни снабдевање мање, садашњи ОЛЕД телевизор само три величине изабрати - 55 инча, 65 инча и 77 инча. Један, 77-инчни телевизор може да идем на нивоу од 100.000 јуана на цени. Дакле, као обичан потрошач, ако желите да буде мања од 55 инча или више од 65 центиметара ТВ, онда бар ЛЦД је сада избор.

Наравно, као нови производ, ЛЦД телевизори су свакако јефтиније него ОЛЕД телевизора. Ако је могуће, можете да купите хигх-енд ЛЦД телевизор у прошлости, ви ћете то неће понашати лоше. Поред тога, ЛЦД телевизор у укупном сјаја такође има значајну предност, али зато ОЛЕД-телевизија сама по себи није лоше, тако да се ова предност може бити занемарљив.

Иако смо у односу предности многих ОЛЕД телевизори и ЛЦД телевизори, они су заправо стан у многим местима.

На пример, данашњи највећи нагласак на резолуцију и ХДР, у ствари, ОЛЕД и ЛЦД у ове две технологије за постизање нема добрих или инфериорне бодова. Резолуција непотребно је рећи, свако може да достигне највише загрева до нивоа 4К сада. Што се тиче ХДР, оба телевизори имају моделе који подржавају ову технологију. Иако постоје суптилне разлике у пружању ХДР, као што су ЛЦД може донети више светлу перформансе, и ОЛЕД у укупном разлику од бољег, али укупна разлика није велики.

Њих двојица су такође везани у важном подручју, што је њихова подршка широку гаму. Такозвана широку гаму, једноставно говорећи, представља скуп боја који су развијени, производ може да покрије већи део обима. Другим речима, што је ТВ ће бити више боја у боји рендеринг. Теоретски, ЛЦД и ОЛЕД телевизори подржавају широку гаму стандард. Тешко разликовати победу и пораз, само да кажем да је велика већина ОЛЕД телевизор подршке широку гаму, и ЛЦД телевизора само део (углавном ЛГ КЛЕД производа) за постизање тих стандарда.

Дакле, како ћемо одабрати? Ако мислите да имате само један основни услов за квалитет, главни и даље желе да наставе са ниским ценама, онда ЛЦД је вредна разматрања. Наравно, овде је куповина актуелних ЛЦД нових производа, може Амои у прошлости у хигх-енд ЛЦД ТВ је такође добро.

Међутим, докле год постоје одређени захтеви за квалитет квалитета, и довољно сигурни да купи ОЛЕД ТВ боље. Јер ОЛЕД технички напредније, тако да од исплатив тачке гледишта, можете користити исту цену да се много боље приказивање квалитета. Чак и ОЛЕД-телевизија је сада релативно висока цена, уз постепено повећање потражње, цена се обавезује да пада. Осим тога, сада смо видели многе перформансе похвалу средње крај ОЛЕД телевизор (као што је ЛГ ОЛЕД-пуна постава на слици готово истог квалитета), желе да наставе боље искуство, или размотрити ОЛЕД бар.