info@panadisplay.com
ЛЕД или ЛЦД: Проналажење најбољи видео Валл Солутион

ЛЕД или ЛЦД: Проналажење најбољи видео Валл Солутион

Mar 29, 2017

Приказује се значајно расте у величини и резолуцији са сваке године, а многе компаније почињу да користе напредне видео зид решења. За компаније заинтересоване за скакање у свет видео зидова, највећи питање које морају да решавају је да ли ће користити ЛЦД или директан поглед ЛЕД дисплеја.

Постоји низ алата може користити да изграде видео зид. "Постоји читав спектар технологија које могу да се искористе за стварање видео зид - поплочан или дискретна ЛЦД Флат панеле, Реар-Пројецтион коцке, ЛЕД плочице пројектора," Енди Цлипсхам, виши менаџер производа глобалних тржишних решења у Цхристие, изјавио је у чланак. "Кључна разматрања при избору најбољу технологију за дату инсталацију су: флексибилност дизајна, физички отисак, лакоћу инсталације, квалитет слике, толеранцију амбијенталног светла, поузданост, лако одржавање и трошкове."

Пре него што компанија одлучује о ЛЦД или ЛЕД, они треба да се испита хардвер, софтвер, трошкове и сценарио.

хардвер

Опрема за ЛЦД екране је знатно једноставније него ЛЕД дисплеја, према Бриан МцЦлиманс, потпредседник продаје, Америка и Апац, Пеерлесс-АВ. Купци обично само треба да одлуче колики желе да њихова слика да буде. Одатле, они само могу додати на додатне ЛЦД дисплеја колико је потребно да се створи видео зид. Директан поглед ЛЕД с друге стране, захтева мало више мислили.

"Прво, морате да одлучите шта резолуција коју је потребно слику Као већина ЛЕД панели неће размери., Број пиксела је резолуција", рекао је МцЦлиманс у интервјуу емаил. "Са појавом уских косих ЛЕД ормара, форма фактори не морају бити тако велика као што су некада били. Када резолуција је одређена, величина размештања се затим може да говори."

Такође, треба имати у виду просечну удаљеност већина купаца ће бити гледања у екран од. Ако корисници ће бити изблиза, биће вам потребан пиксела финије терен.

Софтвер

За ЛЦД екране, обично интегратори само треба да изаберете медиа плаиер. Они могу одабрати онај који има праву количину излаза за видео зид. Они такође могу прикључити један у процесор видео зида, или прикључите га у зид дисплеја који садржаја даиси ланац.

ЛЕД софтвер је сличан, али са једном кључном разликом. Све ормари морају директно прикључите из видео кодер или плејера, или све кабинети морају бити Даиси ланцима заједно.

"Као што већина ових ормара ће бити повезивање преко традиционалног кабла за пренос података (нпр, Цат5е / ЦАТ6), често постоји, али не увек, додатне информације доступне на ормара који су у распореду", рекао је МцЦлиманс.

трошак

Цена је вероватно највећа препрека директним погледом ЛЕД.

"Док су цене за директан поглед ЛЕД дисплеји су пројектовани да смање, они су и даље доста скупљи од ЛЦД Ваш укупан трошак ће утицати варијабли пројекта. Међутим, Лед је скупљи опција, за сада," рекао је МцЦлиманс.

Али трошкови сама по себи не може бити одлучујући фактор. Такође је потребно да се испита специфичан сценарио.

сценарио

Требало би узети у обзир различите факторе као што су удаљеност гледања, животну средину, носачи за монтажу и садржаја. МцЦлиманс тврди да ЛЦД екрани су добри за кратке раздаљине гледања, на пример, јер они могу да приказују јасне слике, текст и видео. Међутим, безелс једног видео зида ЛЦД су видљивије него ЛЕД дисплеја.

ЛЕД дисплеји такође може бити боље за спољну решења, јер они могу носити амбијенталног осветљења боље од ЛЦД екрана.

"Не постоји коначна исправно или погрешно избор између ЛЦД и ЛЕД дисплеја за директан прегледа видео зид, а постоје кључне варијабле које треба имати на уму приликом доношења одлуке," рекао је МцЦлиманс.