info@panadisplay.com
ЛЦД панел и ОЛЕД панел, који је бољи?

ЛЦД панел и ОЛЕД панел, који је бољи?

Mar 09, 2017

Нова фабрика ЛЦД панела је константно гради у Кини, која је због разних произвођача верују да ће предност ЛЦД панела наставити. Као следећу генерацију производа, цена органског ЕЛ панела је сувише екпенсиве.Аццординг на истраживању ИХС технологије, са годишњом производњом од 250 милиона јединица ТВ тржишту, удео органског ЕЛ панела је само око 1% , док ЛЦД телевизор који чини 99% ће наставити да одржава предност.

У области телевизије оријентисане органске ЕЛ панела, Јужна Кореја ЛГ Дисплаи води. Од 2016. године, годишњи капацитет производње се сматра да достигне више од милион комада. Међутим, због слабог приноса и материјалне технологије није зрела, органска Ел Панел цена достигла више од 2 пута ЛЦД панел. Са становишта ТВ-цена гледишта, 65 центиметара органског ЕЛ ТВ цени од више од 500 хиљада јена (око јуана 30 хиљада јуана), цена је висока, то је тешко да се прошири продају.

У области течног кристала панела, већина великих фабрика које се налазе у источној Азији, док добављачи делова су такође концентрисани. Жестока конкуренција у индустрији, купци могу лако да се стабилизује набавку на ниске панел цена.

С друге стране, у годишњим испорукама 1,5 милијарди смарт телефона, удео органске ЕЛ панела је подигнута на око 20%. Аппле је очекује у јесен 2017. ће бити на смарт телефону помоћу органских ЕЛ панел. У овој области, чини прелаз од ЛЦД панела на органску ЕЛ панелу да напредује.