info@panadisplay.com
Кратак увод ТФТ

Кратак увод ТФТ

Feb 17, 2017

Кратак увод технологије ТФТ ЛЦД процеса и процеса производње (прави АУО фабрици)

резиме

ТФТ (Тхин Филм Трансистор) ЛЦД танак филм фиелд еффецт транзистор (ЛЦД) је врста активном матрицом течних кристала (АМ-ЛЦД). Дисплеј од течних кристала плоча, посебно ТФТ ЛЦД, тренутно је једини и приказати више од ЦРТ потпуности ухвати корак са свеобухватном обављање осветљење, контраст, моћи, живота, величине и тежине, са одличним резултатима, производњу у великим размерама добра својства, висок степен аутоматизације, сировина, ниске цене, широк простор за развој, ће постати маинстреам производ новог века, је један од најбољих глобалног економског раста двадесет првог века.

Главне карактеристике

ТФТ приказује употребу "уназад кроз" - начин на који је имагинарна извор светлости није као ТН ЛЦД од врха до дна, али одоздо на горе. Овај приступ је постављена у задњем делу течног кристала посебна лигхт цеви, извор светлости када се изложи светлости кроз поларизатор. Електроде испод дисекцију у ФЕТ електроде и заједничког електроде, ФЕТ електрода врши, перформансе молекули течног кристала мења, може бити лагане и сенчење да постижу циљ емисије, време одзива знатно повећан на око 80мс . Због свог виши од ТН ЛЦД разлику и шарене, већа фреквенција освежавања екрана, ТФТ под називом "Труе Цолор".

У поређењу са ДСТН, главна карактеристика ТФТ-ЛЦД је да подесите уређај за Семицондуцтор прекидач за сваки пиксел. Пошто сваки пиксел може бити директно контролисани од стране тачке пулс. Стога сваки чвор је релативно независна и може се контролисати континуирано. Овај метод дизајн не само да побољшава брзину одзива екрана, али такође може прецизно контролисати приказ сиве нивоа, што је разлог зашто је ТФТ екран у боји је реалнији него ДСТН.

glavne предности

Са зрелости ТФТ технологије у раним 90-их, развој колор ЛЦД екран са равном плочом, мање од 10 година, брзог раста ТФТ-ЛЦД у екран маинстреам, која има своје предности су нераздвојни. Главне карактеристике су:

(1) добре особине коришћења

Примена нисконапонске, ниског Управљачки напон, чврстом сигурност и поузданост употреба је унапређена; стан, и танка, уштедети много сировина и коришћења простора; ниска потрошња енергије, потрошња енергије је око ЦРТ екрана 1/10, лево и десно један одсто рефлективног ТФТ-ЛЦД чак и само ЦРТ, уштедети много енергије и ТФТ-ЛЦД производа; спецификација, величина серија, разноврсност, флексибилан и једноставан за коришћење, одржавање, ажурирање, лако за надоградњу, дуг радни век и многе друге функције. Опсег приказивања од 1 инча до 40 инча приказује сав опсег примене и великих пројекционе равни је пуну величину дисплеј; Квалитет приказа од најједноставнијих монохроматских графичким знаковима на високој резолуцији, високи верности боја, велике осветљености и великог контраста, великом брзином одзива видео приказа различитих спецификација; Екран има директан врсту типа пројекције, перспективе, такође типа рефлексије.

(2) добра заштита животне средине

Нема радијације, не треперења, нема штете по здравље корисника. Конкретно, појава ТФТ-ЛЦД електронских књига и периодике, донети људска бића у канцеларије без папира, без папира за штампање ере, доводе до људског учења, ширење и запис о цивилизацијском револуције.

(3) широк опсег примене

Може се нормално користити у температурном опсегу од -20 ° Ц до +50 ДЕГ Ц, а радна температура ТФТ-ЛЦД се може смањити на 80 степени испод нуле. Корисност модел не само да се користи као дисплеј мобилног терминалног, али такође може да се користи као велики пројекције екрана тв.

(4) висок степен аутоматизације у технологији производње

Квелики индустријске производне карактеристике. ТФТ ЛЦД индустрија зрела технологија, велика производња готових производа стопе од 90% или више.

(5) ТФТ ЛЦД се лако интегришу и ажурирање

То је савршена комбинација великог обима полупроводника интегрисана кола технологије и светла технологије извора. Тренутно постоје аморфне, поликристална и моноцристаллине силиконски ТФТ-ЛЦД, биће других материјала у будућој ТФТ, оба стакла супстрата и пластика подлоге.

ТФТ Процесс (транзистор у танком филму процесс)

1, Арраи Процесс (арраи процесс)

У случају АУО, производни процес ТФТ ЛЦД панела прави фабрика

Једноставно речено, ТФТ-ЛЦД панели могу сматрати два комада стакла супстрата у сендвичу између слој течног кристала, горња стакло супстрат са филтером у боји (Цолор Филтер), док је доњи стакло уметнуто у горњем транзистор. Када тренутни промене електричног поља генерише транзистора, молекули течног кристала настале скретање светлости у циљу промене преднапон поларитет, затим користећи Полароид одлука пиксела (пикел) и тамне стања. Поред тога, због тога што је горња стакла и филтер боја ламинација чине сваки пиксел (пикел) од којих свака садржи три црвене плаве зелене боје, која емитују црвено плаве и зелене боје представља пиксел слике на панелу екрана.

Три главна процеса ТФТ-ЛЦД:

Предњег сегмента Арраи

Арраи претходног процеса процеса и производног полупроводника је сличан, али разлика је у томе што танки филм транзистора измишљене на стаклу, уместо силицијум вафла.

Средњи ћелија

Средњи део Целл је претходни пасус Арраи стакло као супстрат, а филтер боје стакла супстрата, а између два стакла супстрата у течни кристал (ЛЦ).

Пост модул скупштина (модул монтажа)

Након процеса модула окупљања је процес након стакленим Целл и друге попут осветљења, споја рам и остале компоненте серијску производњу.

Процес производње панела ТФТ ЛЦД

Транзистор у танком филму ликуид цристал дисплаи (ТФТ-ЛЦД) модуле

Транзистор у танком филму ликуид цристал дисплаи модуле

ТФТ ЛЦД: сендвич структура

Екрану са течним кристалима структура као сендвич, течног кристала у сендвичу између две стаклене подлоге, два стаклена подлога ТФТ Арраи стакла и филтер боја. ТФТ Арраи стакло изнад безброј пиксела (пикел) уређен, филтер боја је извор екрана у боји, ЛЦД ће бити у сендвичу између филтера у боји на ТФТ и Арраи. Када напон на ТФТ (транзистор), течним кристалима управљање, затим светлост пролази кроз течног кристала панелу за производњу пиксел, а извор светлости модул је одговоран за обезбеђивање позадинског осветљења. У овом тренутку, филтер боја сваког пиксела даје одређену боју. Сивом бојом за сваки пиксел слике на предњем панелу је.

ТФТ ЛЦД: сендвич структура

Након више од 300 процеса

ТФТ ЛЦД мора бити произведен у чистом, чисте собе са више од 300 процеса. Чисте собе чистоћа, највиши ниво до "10", који је, у чисто окружење, сваки кубни стопала само 10 прашина.

Након више од 300 процеса

Фабрика ТФТ ЛЦД - генерација и величина

ТФТ-ЛЦД биљка је еволуирала из прошлих 1 генерацијама до данашњих генерацију 7.5 генерације. Разлика између генерација је величина стаклене подлоге. Већа је стакло супстрат, већа величина панела може сећи. На пример, 7,5 генерације стакла подлоге величине до 195 цм Кс 225 цм, величине више од једним француским лежајем повећања, може се исећи на осам делова 42 инча табли или 6 комада 46 инча панела.

Фабрика ТФТ ЛЦД - генерација и величина

ТФТ ЛЦД Предњи процес --Арраи

Процес производње ТФТ-ЛЦД се може поделити у три фазе: пред Арраи, средњи Целл, а после модул монтаже. Процес Арраи је сличан процесу полупроводника, али разлика је у томе танких филмских транзистора на стаклу, а не на силиконских плочица.

ТФТ ЛЦД Предњи процес - Арраи

ТФТ ЛЦД -Мидцоурсе процес --Арраи

Средњи део Целл је претходни пасус ТФТ Арраи стакло као супстрат, а филтер боје стакла супстрата, а два комада стакла супстрата између течног кристала на подлогу, а затим сече у великом стакленом панелу.

ТФТ ЛЦД средње процес ћелија

Пост процес ТФТ ЛЦД - модул монтажа

Након процеса модула монтаже, је ћелија фурнира са стаклом након сечења и друге компоненте, као што су плочу, позадинско осветљење, рам и другим компонентама производње скупштине.