info@panadisplay.com
Бое Развијен 5 ин АМКЛЕД приказ производа

Бое Развијен 5 ин АМКЛЕД приказ производа

Mar 21, 2017

У 10. марта, Бое (Бое) развијен 5 инча активне електролуминесцентни квантна тачка свјетлосних производе дисплеј (АМКЛЕД), који се Бое узима одговорност за "осветљење пројекта" Истраживање о кључним материјалима и уређајима квантне тачке. Разликује од ЛЦД позадинског осветљења коришћењем квантне тачке да се прошири гаму боја материјала, производ директно користити процес штампања инкјет за припрему квантна тачка светлећих уређаја (КЛЕД) да се постигне дисплеј у боји, боје скалу више од 100 %.

Квантни тачка је веома мали полупроводника кристал са само неколико атома. У квантне тачке могу да апсорбују светлост, а светлост различитих боја може се остварити контролу величину квантне тачке. На основу ове особине, квантни тачка технологија се углавном користи у квантној дот технологији позадинског и активног квантно дот Светлећа диода (АМКЛЕД).

ЛЦД производ сам по себи не може да емитују светлост, потреба за лед као позадинским осветљењем да би се постигао дисплеј, тржиште појавио раније у квантној дот ТВ, је употреба квантне тачака позадинског осветљења ЛЦД ТВ технологије. Технологија квантне тачке позадинског осветљења је да замени традиционални ЛЕД позадинско осветљење са квантне тачке, и да ЛЕД врати извор светлости са квантном филму. Боја дисплеј може да се повећа за више од 30% у поређењу са традиционалним ЛЕД позадинског осветљења тв.

У поређењу са квантном дот осветљења технологији, ацтиве елецтролуминесцент квантна дот дисплеј Светлећа (АМКЛЕД) без позадинско осветљење, убризгава струја може направити квантна тачка светло емитовање екрана уређаја структура је слична оној активног органског светлећу диоду (АМОЛЕД ), у односу, иако другачијем светлу, АМКЛЕД извор светлости из органске светлеће материјале за неорганске квантне тачке, али у поређењу са АМОЛЕД, АМКЛЕД се генерално сматра да има потенцијалне предности дугим веком трајања, широку гаму боја, ниске цене, се сматра да се приказује након АМОЛЕД екран технологија је субверзивна, нарочито у великих димензија активна светлећих поље приказа, биће конкурентнији.

У овом тренутку, развој квантне тачке технологија је још увек у повоју. Анализа индустрије, квантне тачке неће само дисплеј технологију да би ремети надоградње, али ће имати широку примену изгледе у области биолошких наука, соларне ћелије и тако даље, је да се промени будуће правце једне од основне технологије.