info@panadisplay.com
АР технологија промовишу развој ХУД

АР технологија промовишу развој ХУД

Mar 27, 2017

Тема "главе до дисплеју аутомобила (Худ) у будућности" звучи као пуно техничког речника на први поглед, али ће имати велики потенцијал у наредних неколико година. Према његовим Аутомотиве прогноза, глобалном оквиру, пре инсталирани ХУД продаја аутомобила ће се повећати са 1,2 милиона у 2012. на 9,1 милиона у 2020. години, која не садржи број потрошача решења својим постојећим возилима после убацивања ХУД.

Ако сте програмер или ауто оригинални опреме (ОЕМ), онда може довести ХУД у следећем возило - или интегрисане или инсталиран након решењу шта опреза и прилично смета. Програмери треба да размотре низ фактора у изградњи разних производа, укључујући ФОВ и квалитет слике.

АР је кључ за промовисање будући развој Худ (Аугментед Реалити). Пре свега, желимо да дефинишемо дефиницију АР овде - иако је тренутна тржишна за АР може се описати као различита мишљења, али како ће АР утицати на будућност аутомобила показује релативно конзистентан поглед.

Ако ставите у стварни свет са једне стране и ставите у виртуелној стварности (ВР) на другој страни АР се налази у средини ове две крајности. У возилу АР обухвата дигиталну слику у стварном свету видимо, побољсавајуци израчунавања интелигенцију линије возача вида.

Другим речима, АР ХУД чини ветробранско стакло у фокусу свих релевантних података, као што су брзина и на путу опасности, истовремено осигуравајући да је возач увек усмерена на путу испред. Иако још увек постоји контроверза око које податке треба приказати и када да прикаже податке, али већ постоје неке индустрије у дизајну АР ХУД препознала потребу да се посвети пажњу на техничке тачке.

Видно поље (ФОВ) и виртуелна удаљеност слика

Видног поља може бити најважнији аспект сваке ХУД, посебно за АР ХУД, јер директно утиче на величину слике возач види. Тренутно, Коришћењем ДЛП технологију за постизање најшире видно може чине пројекције угао ОЕМ од 12 степени - то је двоструко индустрија може да пре него што се постигне вредност.

Виртуална слика удаљеност контролише растојање пројекције једне слике и удаљеност између слике и возача. Ово је посебно важно када је брзина је висока, јер је боље да укаже на ризик од површине пута. Садашња употреба ЛЦД чип ХУД дизајна може пројектовати у слику возача у распону од 2 метра до 20 метара испред возача.

Квалитет слике

Једна ствар је напоменути да у овом случају, квалитет слике није нужно еквивалент већој резолуцији. Квалитет слике подразумијева слике освежавања, дубину боје, осветљење и друге променљиве. То је велики изазов за контролу квалитета слике у таквој хаотичној и непредвидиве спољашње средине. Дању и ноћу мења интензитет светлости подразумева тачност било аутомобила АР ХУД решења морају бити у стању да задржи дубину боја и боје, а у складу са високим контрастом, тако да у широком спектру рада под нормалним условима вожње.

На пример, наша ДЛП3000-К1 чипсет са правилима аутомобила, што укључује ДЛП 0,3 инчни ВВГА Дигитал Мицромиррор Девице (ДМД) и посебан ДЛПЦ120 дигиталним контролером, 400000 брзо укључити програмируем микро огледало, како би се постигла број милисекунди висок освежавања и побољшани квалитет слике. ЛЦД технологија се може користити у било ком извору светлости, тако да програмери могу флексибилно користити традиционални сијалице, или извор халогена светла, ЛЕД, па чак и ласер.

опције развоја

Већина аутомобил АР ХУД решења захтевају програмерима да сарађују у изради решења да задовољи потребе својих производа и потрошача. Као што смо раније поменули, решење ХУД је обично део интегрисаног решења, а ово решење има напредан систем помоћи возач (АДАС) и друге компоненте концентроване рада, да обезбеди бољи доживљај вожње.