info@panadisplay.com
Аппле је добила патент екрана деформација, мобилни уређаји пружају Труе хаптички

Аппле је добила патент екрана деформација, мобилни уређаји пружају Труе хаптички

Mar 23, 2017

Према АпплеИнсидер пријавио 22. марта, Сједињене Државе патенте и жигове добила јабуку патента који може да промени облик и конфигурацију динамичког дисплеју преносном уређају, може положити темеље за прави тактилне корисничко искуство.

Аппле добио патент који може да промени облик кориснички интерфејс, под шифром 9600070, покривајући иновативна хардверска решења, потрошачке електронике уређаји могу динамички мења облик, да се боље задовоље потребе корисника.

Патент посебно поменуо, као што су иПад екрана кориснички интерфејс, кроз интеграцију дну екрана може Гурните или повуците деформисати површину машинских и електро компоненти, могу да обезбеде различите додир.

У неким применама, стање уређаја зависи од конкретног корисничком интерфејсу. На пример, површина екрана може бити подигнута или судопера, дугме може да прикаже у апликацији калкулатор; Карта апликација може направити неке регионалне процесе екрана, наглашавајући могући пут; музика апликација може манипулисати екран репродукције музике, у име контролне функције екрана стрелица симбола.

Технологија је описано у патенту може да виртуелна средства остварила, чиме се повећава функцију. Поред побољшања у тактилно искуство, може да промени облик екрана ће имати користи корисницима са оштећеним видом. Ова технологија могла да се користи и за контролу уређаја без гледања у екран, као што је уређај у џепу корисника.

Екран може да промени облик, потребан један или конфигурабилнији чвор на екрану Ове чворови су распоређени у облику матрице, делујући на матрици екстензије или приказани форме у складу са обликом корисничког интерфејса, генерисање узорака и текстура, означите елементе корисничког интерфејса , обезбеђују куцања и друге функције.

Детаљи патентне укључују различите механичке кочнице, укључујући електромеханичке клипова никлу титанијум легуре или пиезоелектрични кристали. Иако клип тип кочница може бити лакши за производњу, могуће је обезбедити више прецизну контролу величине материјалног система деформације која одговара на топлоту, струја, магнетизам или друге стимулансе.

С јединственим својствима, деформације кочнице ће се деформише када су стимулисани. Према материјала, правац и стимулација, ове компоненте ће се догодити истезање, језичак, издуженог деформација, гурање површину флексибилног дисплеја. Независни стимулација узрокује кочнице да има супротан деформације.

У другом извођењу, кочница ће церадом, ротирати или променити положај на екрану после стимулације.

Свака имплементација користи различите кочница да сарађују да произведу деформација изнад или испод површине уређаја. Прихватљиви деформације укључују висину, ширину, дужину, правац, структуру, изглед, текстуру, шаблон 3Д облик и друге промене.

Други имплементације омогућавају интеграцију деформације уређаја у другим хардверских решења, као што је МацБоок је тоуцх пад или иПод тоуцх интерфејс. Поред виртуелних тастера и кориснички интерфејс, кочиони систем може да се користи за креирање 3Д ефекат на екрану.

т је напоменути да је већи екран Површина овог патента може се чинити да се пријаве за приказ дугмади корисничког интерфејса и иконе апликација, напреднији систем заснован на патент, једног дана у будућности може остварити резолуције на нивоу пиксела. Аппле може користити веома променљиве кочницу за стварање динамичног таласасту површину.

Узимајући у обзир патента "старост", време примене је 2008, јабука је вероватно да користе ову технологију у блиској будућности у роби. Али појам напора Аппле да држи корак са другим корисничким интерфејсом, у ствари, никада није престала од прве генерације Мац.