info@panadisplay.com
Која је разлика између анти-одсјаја и анти-рефлексије

Која је разлика између анти-одсјаја и анти-рефлексије

Mar 29, 2017

Одсјај и одраз су термини који се често збуњени. И анти-гларе анд анти-рефлектујућим побољшања покушати да побољша или оптимизују читљивост док различитим техникама за превазилажење узрока смањене видљивости због спољашњег извора амбијенталног осветљења.

Анти-гларе бави спољним изворима рефлексије офф површини - као јаком сунцу или јаким условима осветљења амбијента - помоћу дифузије да растера рефлектоване светлости са површине. Дифузија ради смањењем кохерентност слике која се односи на екрану, што ово нежељено слику фокусиран на оку корисника, и на тај начин ублажавања своје сметње са гледање намераваног слике. Ово долази на жртвовања јасноће и решавања намењен слике. Док је економски се аплицира, компромис слика у јасноће изазвао прави анти-гларе инфериоран решење за анти-рефлексије.

За разлику од анти-гларе решења дифузије на бази анти-рефлексија узима у обзир и унутрашње и спољашње изворе акумулиране размишљање. Као светло прелази са једног медијума на други, разлика између индекса преламања у суседним површинама ствара разлика фази транзиције, што повећава количину светлости рефлектоване. Ова размишљања су кумулативни и узроковати дисплеј постане "испрано" која смањује контраст и свеукупну читљивост ЛЦД екрана. Анти-рефлективне превлаке чине транспарентних, танкослојних структура са наизменичним слојевима контрастним индекса преламања, што резултира разорне интерференције у светлу рефлектује од интерфејса, и конструктиван мешања у одговарајућој пропуштене светлости.

Типична аморфни силицијум ТФТ ЛЦД показује контраст приближно 300 до 700 у мерењу трансмиссиве моду тамној просторији. Контраст на истој јединици измерене под осветљености амбијента драстично смањивати услед површинске рефлексије или одсјаја. Стандардни 200 НИТ ЛЦД дисплаи измерена у мрачној соби може имати 300 а: 1 контраст, али онда може измјерити мања од 2: 1 у директној сунчевој светлости. То је због чињенице да површина одсјај повећава осветљеност више од 200 нитс, како на "беле" и "црне" који се производе на дисплеју.

Резултирало осветљеност белог је нешто више од 400 нита и осветљеност на црном је нешто више од 200 нитс, због чега је контраст до тада пасти на мање од 2: 1, а квалитет слике постане драстично смањен.