info@panadisplay.com
Принцип, функција и технологија производње поларизер

Принцип, функција и технологија производње поларизер

Mar 22, 2017

Принцип и функција поларизатор

Полароид је измислио 1938. ЕдвинХ.Ланд, друштва за амерички Полароид, и оптички елемент који углавном нема поларизоване природно светло у поларизоване светлости. Све течних кристала панели имају два Поларисинг плоче, од којих је један поларизатор, а други је поларизер.Поларизер игра улогу оптичког прекидача, Ликуид Цристал Дисплаи морају да се ослањају на поларизоване светлости може да се снимају. Позадинско осветљење модул је одговоран за пружање највише основни извор за ЛЦД екран снимање, али послати светло правац није у складу, радијални, ако та светлост изменом молекули течног кристала, видимо на екрану је комад беле, или јарко обојени боја блоцк.Тхе нижа поларизер је одговоран за правац светлости у јединствен спецификацији а затим се шаљу слој течног кристала. Молекули течног кристала поништене под контролом ТФТ да контролише правац светлости биће равномерно осветљен и тако промењен у иза пикел јединице интензитет светлости. Сама ЛЦД има нема боју, тако да боја да произведу различите цолорс.Тхе правцу светлости након првобитно доследног увијање на слој течног кристала, а затим постаје не правац, па ако вам се не свиђа дифузни светло је опет редовно, погледајте у предњи део екрана је увек бела, је светло течног кристала увијање се не огледа, тако да ово мора бити у дифузно светло су уредни, употреба комаду и доњи поларизатор поларизације правац ортогонални поларизер од течног кристала светло ре торзионом угиба , различити углови светлости кроз сјаја на поларизујућем плочи је различит, тако да можемо да видимо на екрану може да се наизменично са сликама, јер светлост је скренута од филтера у боји од боје светлости, тако да можемо да видимо да је потребно слику испред екрана.

Структура и врста поларизатор

Полароид је композитни филм састављен од поларизујућим филма, заштитним филмом, адхезив осетљив на притисак слоја и спољашњег заштитног филма. Основна структура комуналног модела је да филм поливинил алкохол (ПВА) који може да произведе поларизоване светлости је у сендвичу између три целулоза ацетат мембранама (ТАЦ). Постоје углавном после неколико типова поларизатор на тржишту: типа пренос поларизатор, рефлектујући поларизатор (А посветљавање филм), полупровидни и полу одражавају поларизер, тип компензација поларизер је површине након општег анти гларе (АГ) или анти рефлексије (АР) третман. У употреби лепка осетљивог на притисак спречавања ултраљубичасто светло кроз састав компонентама, може бити направљено у анти ултраљубичастог Полароид. Употреба лепка осетљивог на притисак, ПВА филм или ТАЦ филма боје, односно боја поларизатор.

полароид Технологија

Процес земаља широм света имају много разлике између поларизатор, само у погледу коришћења сировина и техничке детаље имају различите карактеристике. Главни технологија је проширење јода система.

Поларизациони плоча је опремљена са методом истезања и поступка облагања. Поларисинг филмска продукција технологија је подељен у две категорије: сувим поступком и мокрим поступком, уз проширење ПВА филма. Сувог филма је односи на проширење ПВА у паре окружењу има извесне услове температуре и влажности ваздуха, у раној фази да побољша производну ефикасност производног процеса, а не често у квару филм помоћу ПВА филм ширине веће. Али ограничења овог процеса лежи у униформност ПВА филмова у процесу екстензије је ограничен, тако да оригинал Полароид филм формира композитни тензијом, боја једнообразности и издржљивост је стабилан, а стварна апликација. Вет процес односи на ПВА филм је одређена пропорција течности у бојење, процеса истезања. Ограничења овог процеса лежи у раном ПВА мембране продужење у течности у контроли стабилности је тешко, дакле време обрада ПВА мембране и ПВА мембране мембране лако сломити, ширина је ограничен. Међутим, уз побољшање, ограничење мокрог поступка је значајно побољшан. Од краја 1990-их, јапанска предузећа су нашироко користе Полароид ТАЦ филма ширине 1330мм за мокрим поступком. Конкретно, због великих популаризацији великих димензија ТФТ-ЛЦД производа, у циљу побољшања стопе искоришћења поларизер производа, основни ширина 1330мм постао основни метод за производњу поларизатор за ЛЦД.

ПВА филм је подељен у два процеса: јода бојења и дие бојења. Јод бојење односи обојења, затезну процес Поларизер, коришћењем калијум јодид као два медијум би се ПВА мембране поларност поларизације карактеристику. Предност је у томе што је лако добити више од 99,9% високом поларизације и више од 42% висок преношење карактеристика поларизације. Дакле, у раним поларизованих материјалних производа или потребу за високим поларизацији, висока пропустљивост карактеристике поларизационим материјалних производа углавном се користе јод процес бојење. Али недостаци овог процеса је због молекуларна структура јода је лако оштећења у условима високе температуре и високе влажности, Поларизер слабу издржљивост па се помоћу процеса бојење јода, генерал може само задовољити суву температуре 80 ° Ц: * 500ХР: влажним условима хеат рада 60 Ц * 90% РХ * 500ХР помоћу следеће. Међутим, са проширењем обима ЛЦД производа, захтеви за топлим и влажним условима рада на поларизер производа постају све тежа, а потражња за поларизатор се појавио под условима 100 ° Ц и 90% ЛХ.

За овај захтев, јод процес бојење могу ништа. Да би се испунили техничке услове, прво јапанске фармацеутске компаније је развио Полароид производњу боја, висок трајност Полароид производа од Ниппон Каиаку подружница Јапан Паула производи дие систем. Употреба два смера боја за поларизујући филм у продукцији процесом поларизацију филмских производа, највише могу задовољити Температура: 105 степени Ц * 500ХР, топло и влажно: 500ХР * 95% РХ * испод радне услове услова коришћења. Међутим, поларизирајући филм у продукцији овог процеса је ниског степена поларизације и проводљивости, а његова поларизација је обично не више од 90%, у проводљивости није више од 40%, а цена је скупо.

Укратко:

Јод поларизатор: лако добити високу преношење, висок степен поларизације оптичких својстава, али и способност да издржи високе температуре и влажности је слаба. Цена је релативно јефтин, тако да је тржишно учешће до 80% ~ 90%, широк спектар апликација, као што су: сатови, рачунари, ПЦ, ОА машина, итд, морају да користе велики број јода ЛЦД поларизатор.

Боја поларизатор: није лако добити високу преношење, висок степен поларизације оптичких својстава, већ и способност да издржи високе температуре и влажности. Због тога, у аутомобилској, бродова, авиона, на отвореном инструменти за мерење морају да користе ову врсту издржљивост поларизатор.

Тока процесну шему поларизатор

Поларизациони филмска продукција технологија је подељен у две категорије: сувим поступком и мокрим поступком, који је заснован на истезања процеса ПВА филма. Суви процесс цртеж први у одређеној температури и влажности у инертном гасу окружењу, ПВА мембране затезна до одређене однос, а затим процес бојења и фиксирање, композитне и сушење припреме; вет Процес цртеж први бојење односи на ПВА филм, а затим протезао у раствору, једнобојну, композитни и осушити методу производње. Тренутно, главни производни предузећа у свету углавном у влажном затезне технологији.

Њих тројица се маинстреам технологија Липу јода производне технологије и мокро технологије за цртање текуће поларизујућим филмске продукције. Производни процес на поларизатор је подељен на три дела: предњи, средњи и назад. Главни процес дијаграм како следи:

1.Тхе бившег процесс (ТАЦ мембране чишћење и ПВА филм проширење и композитни)

Бивши процес укључује претходни третман ТАЦ мембране и проширење и рекомбинације у ПВА филма. Департмент оф предтретмана процеса ТАЦ филмског ТАЦ филма након алкалног третмана, прање резервоар за воду за чишћење остатака лужина, сушења и навијање процеса, главна сврха је да се смањи контакт угао ТАЦ филмова, ПВА филма и способан за. Посебно као што следи:

图片 1.јпг


ПВА филм и композитни процес је прво кроз ПВА мембрану уроњен у чистој води бубрења после бојење резервоар, адсорпција на два апсорпцију јода, а затим простире кроз отвор оријентацију на молекуларном јодом, након сушења ТАЦ мембрану после ПВА мембране са два слоја предтретман композитни заједно, добили поларизациони филм. Посебно као што следи:

图片 2.јпг


2.Тхе миддле Процесс (облагање и композитни Линија за производњу)

Процес је процес притиска премаз лепила и композитни мембране. Одељење ће обрадити лепка осетљивог на притисак премаз на филму, након лепила пећница упаравања притиска у и ван, заједно са ваљања процеса ламинације пред поларизујући филмску продукцију, а затим стављена у константна температура очвршћавања собне очвршћавања, понекад због различитих врста производа , треба друге сродне оптички танак филм композитног материјала. Посебно као што следи:

图片 3.јпг


3.Тхе након процеса (резања Линија за производњу)

Очврсле поларизер ће бити смањен, рез, очишћена, тестиран и паковани у складу са жељене величине. Посебно као што следи:

图片 4.јпг