info@panadisplay.com
увођење ЛЕД, ОЛЕД и ЛЦД

увођење ЛЕД, ОЛЕД и ЛЦД

Mar 20, 2017

ЖК

ЛЦД је пуно име ЛЦД Ликуид Цристал Дисплаи, углавном ТФТ, ТФТ, ТФТ, СТН и других врста ЛЦД екрана.

Структура ЛЦД је смештен у кристално кутију течној два паралелна стакло супстрат, стакло супстрат предвиђену ТФТ (Тхин Филм Трансистор), он се стакла супстрат постављен на филтеру боје, Смер ротације сигнал и промене напона би ТФТ да контролише молекули течног кристала, како би се постигла контрола сваког пиксела или излазак светлост за приказ.

ЛЦД је нека врста материјала између чврсте и течне, није сјајна, потребно је да користите додатни извор светлости. Стога, број лампи се односи на осветљеност ЛЦД.

Визуелни угао ЛЦД је проблем главобоља. Када позадинско осветљење пролази кроз поларизатор, течног кристала и оријентацију слоја, излаз светлости је усмерена. То значи да, већина светлости се емитује са екрана вертикално, тако да из шире перспективе да види ЛЦД екран, они не могу да виде оригиналну боју, па чак може да види само бело или све црно.

ЛЕД

ЛЕД је светлећа диода светло диода. Апликација ЛЕД се могу поделити у две категорије: један је ЛЕД дисплеј; два ЛЕД једну примену, укључујући ЛЕД позадинским осветљењем, инфрацрвени ЛЕД. Сада на ЛЕД дисплеју, са: малу потрошњу енергије, дуги век трајања, ниске цене, високе осветљености, мање неуспех, велики угао гледања, визуелној раздаљини и тако даље.

Начело ЛЕД светли и луминисцентних материјала:

Полупроводника материјал има врло занимљив имовину, назива носач; превозник је подељена у две категорије: један је негативно наелектрисане електроне ,; Друга врста је рупа, позитивно наелектрисане. ЛЦД лигхт-емиттинг принцип је употреба две врсте носача под одређеним условима може да се комбинује, ослобађање енергије у облику фотона од светла. То ће бити у складу са различитим материјалима, електрона и рупа окупирана ниво енергије се разликује, електрона и рупа може да задовољи релативну висинска разлика је одлучено на два носача са нивоом енергије, може да генерише фотона са различитим енергијама, које могу да контролише ЛЕД светлост коју емитује на таласној дужини, тако је спектар или у боји.

Материјали који се користе у ЛЕД су углавном 3А-5А елемент једињења полупроводници (нпр ГаП, ГаАс, ГаН, АЛИНГАП, итд). Што се тиче зашто ће емитовати светлост различитих боја, што је ЛЕД сама зависи од материјала, као што су: црвено светло са АлИнГа (арсониум АлГаАс), Греен Гап (Лин, Хуајиа), плаво светло са ЗнС (цинк сулфид) или ГаИнН ( индијум галијум нитрид) ... Чекај.

ЛЕД се могу поделити у видљиве светлости диода и инфрацрвену светлост диоде према светлосног таласној дужини. Принцип луминесцент је употреба електрона и рупа у полупроводника интегрисаном ће ослободити енергију у облику фотона из светлости, и светлост диоде користе материјал сложеног полупроводника 3А, 5А елементе, као што су: ГаАс, Гап, АлГаП , АЛИНГАП и тако даље, таласна дужина емисије и осветљеност за коришћење материјала варирају.

Разлика између ЛЦД и ЛЕД

У поређењу са ЛЦД екраном, ЛЕД има више предности у погледу осветљености, потрошња енергије, визуелне угла и рефресх рате, која је отказана за пловидбу ЛЕД. Користећи ЛЕД технологији, можете да направите тањи, светлију, јаснију екран од ЛЦД.

1) однос потрошње ЛЕД и ЛЦД моћ око 1:10, ЛЕД више енергије.

2) ЛЕД има већу стопу освежавања, боље перформансе у односу на видео перформансе.

3) ХД ЛЕД пружа широк угао гледања од 160 степени, можете приказати различите текста, бројева, боја слике и информације анимације, можете играти ТВ, видео, ВЦД, ДВД и друге боје видео сигнала.

4) ЛЕД приказ једног брзине елеменат реакција се 1000 пута ЛЦД екран ЛЦД такође може бити збринути у светлу, и да се прилагоде ниским температурама од минус 40 степени.

图片 11.јпг 

ОЛЕД-- органиц лигхт емиттинг диоде

Она и ЛЕД, мада само једна разлика писмо, али у ствари два описују потпуно различите ствари. Сви знамо да је ЛЦД панел кроз светлост позадинског осветљења кроз преламања молекули течног кристала и производе мноштво различитих боја, молекули течног кристала сами не могу да емитују светлост, и ЛЕД односи само на позадинским осветљењем. ОЛЕД у могућности да сам емитују светлост, тако да нема позадинско осветљење. ЛЕД се користи у металним материјалима, а ОЛЕД је употреба органских материјала; неки напреднији ОЛЕД не треба светлост може бити само светао, боље контраст, обично са ЛЕД, је да се позадинско осветљење лампе зрачења може да види.

图片 12.јпг


Тренутно, светло диоде коришћењем материјала неорганске полупроводничке материјали су тешко применити на великом подручју и захтева компоненти високе резолуције (ЕКС: сцреен), да реши ове проблеме зависи од врсте органских полупроводничких материјала (материјали који садрже угљоводонике ), је обложен на стаклену плочу проводног, до струје. Можете ослободити низ различитих таласних дужина светлости.

КЛЕР принцип луминесцентним

Органиц светлосни принцип и принцип светлећа диода је слична оној истих карактеристика искориштености материјала, електрон рупа у светлеће слоја са електрона из побуђеном стању пада назад у основно стање, вишак енергија ослобађа у облику таласа , и постићи светло функцију. Стога, само ОЛЕД и ПЛЕД позив. ОЛЕД је мали молекул органиц лигхт емиттинг диоде, ПЛЕД је полимер органиц лигхт емиттинг диоде.

ОЛЕД-структура

Основна структура органских светлећих диода као што је приказано доле, је да користите исте особине материјала, електрон рупе у Светлећа слоју са електронским побуђеном стању путем форме назад у основно стање, вишак енергије у виду ваве релеасе, чиме се постиже различитим таласним дужинама светлећих компоненти произведених. ОЛЕД се користи да убризгава електрона и шупљина између две електроде, и употреба органских молекула да стимулише и постигну блиставу функцију. Анода је ИТО проводна стаклена опна, у облику испаравања, спојен са стакло или транспарентног пластичног супстрата, катода садржи Мг, Ал, Ли и друге метале. Између две електроде је светлост емитује подручје вишеструком органском формирања танког филма, укључујући зону отвора убризгавања и рупа трансфер региону органске светлеће слој и електрон транспортном слоју, у стварне производње, узимајући у обзир различите потребе различитих, понекад садрже друге филмове.

ОЛЕД-цолор моде

Органска светлост диоде у зелене технологије је највише зрела, плаво светло и црвено светло да се комерцијализује. Цолор органиц лигхт емиттинг диоде Дисплеј је подељен у монохроматски, боје и боје, шарене, се састоји од мноштва монохроматски екран области, свака област је састављена од поновљених монохроматски фулл-цолор; пиксела црвена, зелена и плава тробојка, величина пиксела је у реду, то је већа резолуција. У приказа апликација, боја је потреба за успех на тржишту.

Које су предности ОЛЕД технологије?

ОЛЕД органска светлећа диода, такође познат као ласерском дисплеј са светлом, електричне енергије и других карактеристика, тако да од почетка 2003. године, уређај Екран је у широкој употреби у МП3 плејер, а за ДЦ и мобилни телефон су дигитални производи , претходно само у неким изложби су приказани ОЛЕД екран узорке пројекта. Не у практичној фази примене. Али ОЛЕД екран има много неупоредиве предности ЛЦД, тако да је оптимиста у вези индустрији.

ОЛЕД-апликација

КЛЕР се углавном користи у типу екрана возила, мобилне телефоне, играчке конзоле, ручни преносиви мини-рачунар, лични дигитални помоћник (ПДА), аудио ауто и дигиталне камере ... итд .. У будућности ће бити у правцу развоја флуоресцентни материјал високе ефикасности, 5 инча боји производња дисплеј, органске компоненте новог развоја апликација, високе резолуције у боји приказује развој малих димензија, као што је интелигентан мобилног телефона.

У садашњој Ликуид Цристал Дисплаи технологију ОЛЕД има много предности, као што су ултра-танким, добро сеизмички перформансе, великим углом гледања, кратко време одзива, ниске температуре, високом светлосном ефикасношћу и тако даље. Треба напоменути да, иако КЛЕР је постепено добро познати, али сада не видимо велике површине ОЛЕД производа наведених.